Richard Nephew Magyarországon

Posted by

George Lazar
>A 40-es éveiben járó Richard Nephew számos tetkóval rendelkezik, stílusos hosszú hajat is viselt, a Columbia Egyetem professzora és az Egyesült Államok globális korrupcióellenes koordinátora. A meglepetés itt az, hogy Magyarországra érkezett.
Budapesten hivatalos megbeszéléseket folytatott a nagy magyarországi korrupcióról és az az elleni küzdelemről. Találkozott a magyarországi korrupció kivizsgálásában és leküzdésében kulcsszerepet játszó szervezetekkel, köztük az újonnan létrehozott Integritás Hatósággal, civil szervezetekkel és oknyomozó újságírókkal. Az Egyesült Államok a korrupció elleni küzdelmet alapvető nemzetbiztonsági érdeknek tekinti – áll a nagykövetség közleményében.
Aggodalomra van ok. Nephew éppenséggel szankciós szakértő is, könyvet is írt az amerikai szankciók hatásos felhasználásáról. (The art of sanctions) Az Orbán-rezsim szabotálja a nyugati szövetségi rendszert, ott már támogatóik nincsenek és Orbán Viktorról azt terjeszti propagandája hogy a “legerősebb vezető Európában” sőt “Trump elnökkel egyenrangú politikus”…
A nemzetközi helyzet fokozódik, Orbán és korrupt oligarchái, mint például a Putyinnal barátkozó “keresztapa”, az OTP-s Csányi Sándor kiskirálysága könnyen véget érhet…
Nem lepne meg ha újabb, sokkal keményebb amerikai szankciók következnének. Ez nyilvánvalóan tragédia lenne Magyarország számára, de a mostani magyar vezetés nem egészen érti hogy mi is történik a világban és egyre inkább elhiszi saját propagandáját.