Atlétikai VB narancsban

Posted by

Vásárhelyi Mária
>Nem esik nehezemre elismerni, hogy profi volt az Atlétikai VB szervezése és a látvány is. De azért nem a fidesz lenne, ha nem tenné bele a pártállam a mocskos mancsát ebbe is. Egyrészt mit keresett több ezer narancssárga trikós “önkéntes” a záró ünnepségen? A külföldi sportolók és nézők nyilván nem tudták, hogy egy fideszes rendezvényen vesznek részt, mi viszont láthattuk, hogy milyen ízléstelenül telepedik rá erre is az állampárt.
Ami viszont ennél sokkal felháborítóbb volt, az az érem átadás kiszervezése a közvetítés helyszínéről. Őszintén szólva nem is értem, hogy ebbe hogyan mehetett bele a nemzetközi szövetség! Mert szerintem ennek is politikai okai voltak. Egyrészt előre lehetett tudni, hogy magyar versenyző nem fog a dobogó tetejére állni és így egyszer sem fog elhangzani a magyar himnusz. Másrészt azt is majdnem biztosra lehetett venni, hogyaz ukrán himnusz – a magasugró hölgy várható győzelme miatt – el fog hangzani. És ha ez így történt volna, akkor ez várhatóan Ukrajna melletti rokonszenv tüntetéssé alakul. 30 ezer ember ünnepelte volna Ukrajnát a lelátókon.
Na, ezt akarta elkerülni a magyar kormány és ezért képesek voltak az összes sportolót megfosztani attól, hogy ünnepelje őket a közönség. Pedig tudjuk, hogy a győzteseknek ez életük legszebb pillanata. Ehelyett lényegében titokban adták át az érmeket egy másik helyszínen. Teljesen abszurd volt. Szégyellje magát minden sportvezető, hogy mindezt hagyta!

Címkép: Narancstrikós önkéntesek