Újságíróra hívott fogdmegek

Posted by

Jabronka Richárd

>A Tranzit fesztivál kiválóan tükrözi a Fidesz jellemét és működését. Kitiltották az összes újságírót, aki nem a NER kötelékéből érkezett, így kritikus kérdésre nem is számítottak a szervezők. Váratlanul mégis megjelent Bogos Csaba pécsi újságíró, hogy a kormánypárt propagandistáját kérdezze meg néhány kényes témáról.
Márki-Zay Péter segítségével jutott be a pécsi újságíró, sajtósként ugyanis senkit nem engedtek be. Így sikerült Bogos Csabának megkérdeznie Trombitás Kristóftól, hogy bánja-e a karlendítéses fotóját. A megafonos propagandista láthatóan megdöbbent, amikor megtudta, ki kérdezi, majd fellengzős, fideszes stílussal próbálta azt színlelni, hogy nem érti a kérdést.
A pécsi újságíró nem hagyta ennyiben a dolgot, újabb kérdéseket szegezett Trombitásnak. Amikor a náci SS-t hősként ünneplő riportjáról kérdezte, a fideszes propagandista egyszerűen csak nevetett. A hírhamisításáról sem volt hajlandó nyilatkozni, ehelyett a balatoni ételekről és italokról beszélt.

Annyira meglepte a fideszeseket a valódi kérdésekkel való találkozás, hogy rögtön biztonsági őröket hívtak. Egy politikai tematikájú rendezvényen az újságíróra hívták a fogdmegeket. Magyarországon csak csellel tud bejutni egy sajtós oda, ahol közszereplők gyűlnek össze, és beszélgetnek társadalmi kérdésekről. Bogos Csaba volt az egyetlen tökös újságíró, aki ezen a fesztiválon tudott és mert kérdezni. Ez nem a többi sajtóorgánum szegénységi bizonyítványa, hanem azé a párté, amelyik azért küzdött, hogy a sajtószabadságot kivívja, majd amikor hatalomra került, ellehetetlenítette azt.

Címkép: Trombitás Kristóf kart lendít