Fektetik a vörös szőnyeget?

Posted by

 Gábor György

>Olvasom, hogy Putyin legújabb állami orosz történelmi tankönyvében a tudós szerző szerint 1956-ban Budapesten a fasiszta Magyarország katonái fogtak fegyvert és követtek el megannyi gyilkosságot. De a Szovjetunió csapatokat küldött Magyarországra és segített leverni a nyugati titkosszolgálatok által támogatott fasiszta lázadást.

Ugyanez a történelem tankönyv Putyin útmutatását követve annak is hangot ad, hogy a XX. század legnagyobb tragédiája a Szovjetunió szétesése, és a szovjet csapatok kivonása Kelet- és Közép-Európából, benne Magyarországról átgondolatlan, hibás döntés volt.

Elképzelem, amint hamarosan Erdoğan új történelem tankönyve áll elő azzal, hogy 1552-ben Egernél hitetlen gyaurok, állig felfegyverzett keresztény martalócok támadták meg az épp azon a vidéken gombászó és a tarkálló réten virágot szedő igazhitű oszmán sereget, s hibás és átgondolatlan döntés volt a pozsareváci békekötés után kivonni Magyarországról az ideiglenesen hazánkban állomásozó oszmán barátokat.

Szép is az, amikor Magyarország barátai erős nosztalgiától áthatva visszavágyódnak közénk. Mindenesetre Orbán az orosz titkosszolgálat szabad ki-bejárásának biztosításával, az orosz trollok kiterjedt és zavartalan magyarországi kiberháborús jelenlétével, vagy az Orbán-család obligón kívüli orosz milliárdosaival és dúsgazdag török üzletembereivel már fekteti is le a vörös szőnyeget barátaink visszatérésének őszinte reményében.

Bezzeg az osztrákoknak eszükben sincs ránk küldeni a labancaikat, pedig annak még értelme is volna.