Prigozsin és a balkon

Posted by
Kocsis L. Mihály
>A júniusi (félbeszakadt) Moszkva elleni vonulás után az ismert zsoldosvezér és vállalkozó, a Wagner-csoport gazdája és irányítója, Jevgenyij Viktorovics Prigozsin szeretett volna életbiztosítást kötni, s ez ügyben felkereste a Gruber und Gruber Első Brazil–Magyar Biztosítóintézet európai vezérképviselőjét Budapesten.
Prigozsin úr barátságos fogadtatásban részesült (kávé da, keksz nyet), kérését meghallgatták, de – a Cég képviselőjének legnagyobb sajnálatára – kénytelenek voltak elutasítani.
Megkérdezték ugyanis tőle, hogy szokott-e nagyvárosokban (például Moszkvában) utcán sétálni, mert ha igen, mi van akkor, ha séta közben – váratlanul – rászakad egy balkon… Ugye, egy ilyen balkon nem tréfadolog! Ki fogja akkor fizetni a biztosítási díjat?!
Prigozsin polgártárs (tábornok) kicsit alkudozott volna; így, úgy, még azt is megígérte, hogy kevesebbet fog sétálni, és különösképpen igyekszik majd elkerülni a balkonokat. Amúgy is, ami azt illeti, inkább repülni szokott, nem sétálgatni! Mindhiába.
Az egészséges kockázatvállalásnak is van józan határa, ezt végül neki is be kellett látnia.