Lesz oktatási népszavazás!

Posted by

aHang felhívása

>A kormány mindent megtett azért, hogy elnémítsa az oktatás megreformálásáért küzdőket. Bevezették a státusztörvényt a nyári szünetben, átszervezték a tanév rendjét, előkészítettek egy jogszabályt, ami ellehetetlenítené a pedagógus szakszervezeteket, és minden oktatási népszavazási kérdést elutasítottak. De ha a Belügyminisztériumban, a kormányban vagy bármelyik tankerületben bárki is azt hiszi, hogy feladjuk, nagyon tévednek.

Megszervezzük Magyarország első alternatív népszavazását október 23. és 30. között! Hét oktatási kérdésben mondhatják el az állampolgárok a véleményüket. Az ország számos pontján lehet majd szavazni 8 napon keresztül! Ahhoz azonban, hogy ezt megvalósítsuk rád is szükségünk van! Minden olyan tudatos, aktív és cselekvő állampolgárra, akinek fontos az oktatás, és aki kivenné a részét egy eddig soha nem látott demokratikus megmozdulásban! Orbán Viktor egyszer azt mondta: “Mi soha nem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek egyet velünk”. Ennek ellenére minden oktatási népszavazási kérdést elutasítottak, és nem hajlandóak párbeszédet folytatni az ország jövőjéről. Itt az idő, hogy a saját kezünkbe
vegyük a sorsunkat, és megszervezzük mi a népszavazást! Ehhez 1500 embert keresünk az ország minden pontjáról, akikkel közösen sikerre tudjuk vinni a 7IGEN-es országos oktatási népszavazást! Jelentkezz aktivistának, és tegyünk együtt a jövőnkért! A terveink szerint már szeptembertől kint leszünk az utcákon a pultjainkkal és a szórólapjainkkal, így ha csak pár órát is tudsz rászánni erre a következő időszakban, már az is óriási segítség.

Miben tudsz segíteni nekünk?
 a sátrakban és a pultokban lebonyolítani a szavazást;
 szórólapozásban;
 sofőrködésben;
 telefonálásban, online mozgósításban;
 és még rengeteg más rugalmas feladatban.
Az oktatás sorsa az országunk jövője! Együtt, közösen a diákokkal, pedagógusokkal, civilekkel és tenni akaró
állampolgárokkal tovább visszük a remény lángját. Tarts velünk te is!
Legyünk mi a változás!
Üdvözlettel,
Az aHang csapata és az Egységes Diákfront

Ui.: Eddig soha nem látott vállalkozásba kezdünk azzal, hogy megszervezünk egy olyan népszavazást, ahol mindenki elmondhatja a véleményét az oktatásról. Több ezer aktivistát kell felkészítenünk a következő időszakban, és egy olyan infrastruktúrát kell kiépítünk, ami több százezer vagy akár egymillió szavazót is elbír. Ahhoz, hogy ezt megszervezzük, 11 millió forintra van szükségünk. Ha megteheted, támogasd te is Magyarország első alternatív népszavazásának a megszervezését! Akár már ezer forint támogatás is óriási segítség
(https://tamogass.ahang.hu/oktatas-nepszavazas? utm_source=ahang&utm_medium=email&utm_campaign=blast2023-08-26)
Nem csak segítőnek és aktivistának jelentkezhetsz az ahang.hu/7IGEN oldalon, hanem már elő is regisztrálhatsz a szavazásra. Ha előregisztrálsz, elsőként kapsz információkat a szavazóhelyekről és ezek nyitvatartásáról, az online szavazás menetéről valamint a legfrissebb információkról a helyi és országos akciókról.