A gyűlölködés feneketlen dögkútja

Posted by

Bence Peter Marosan

·>Jobboldali barátok, ismerősök kérdezgettek rendszeresen a Facebook-on, hogy szerintem mégis mi a gyűlöletkeltő az általuk “gyermekvédelmi”-nek mondott törvényben. (Egy törvény, amelynek már maga a neve is a legordasabb hazugság, ami csak elképzelhető).
Mivel én elolvastam a törvény szövegét, idéztem nekik innen, idéztem nekik onnan — meggyőzni persze nem győztem meg őket. (Akik a kezdet kezdetén eltökélik, hogy márpedig ők tűzön-vízen át kitartanak egy rendszer mellett, csináljon az bármit, azokat nagyon nehéz észérvekkel meggyőzni).

Mégis, a cikkben szereplő idézet remekül kiemeli a megfelelő részt: “tilos az olyan reklámot tizennyolc éven aluliak számára elérhetővé tenni, amely a szexualitást öncélúan ábrázolja, illetve a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, valamint a homoszexualitást népszerűsíti, jeleníti meg.” Koncentráljunk csak az utolsó két tagmondatra: a “homoszexualitást… jeleníti meg”.

Vagyis, 18 év alatti személyeknek még csak megjeleníteni sem szabad a homoszexualitást, mintha nem is létezne. Nagyon kedves ismerős utalt nekem hajlamaikkal, ösztöneikkel küszködő tinédzserekre, akik nem kapják meg a megfelelő információt és felvilágosítást, hogy állapotuk teljesen természetes, akik, a megfelelő felvilágosítás hiányában devianciának érzékelik a puszta létezésüket — és akiknek egy része kétségbeesésében az öngyilkosságba menekül.

Minden ilyen esetben elhunyt fiatalkorú vére közvetlenül az ezen törvényt megalkotó, elfogadó és azt érvényesítő személy lelkén szárad. És minden sikertelen, ezzel kapcsolatos öngyilkossági kísérlet is közvetlenül ezen személyeket terheli.

Ceterum censeo: és ez a törvény továbbra is az, ami: a gyűlölet és gyűlölködés feneketlen dögkútja.