A promiszkuitás propagandája

Posted by
Juszt László
>NYÍLT LEVÉL
Ókovács Szilveszter
Főigazgató úr részére
Magyar Állami Operaház
Tisztelt Főigazgató úr!
Mélységesen meglep, hogy az Ön által irányított intézmény milyen nyíltan veszi semmibe a Kormány és a NER célkitűzéseit. Nemcsak este, de ráadásul matiné előadásokon is fertőzik a naív, romlatlan ifjúság lelkét.
Egy bűnszövetségben született darabbal fertőzik a legártatlanabbak nyiladozó értelmét. És ez tűrhetetlen!
Ezért követelem, hogy azonnal töröljék az Állami Operaház programjából a bűnös szerzőcsapat Kacsóh Pongrác, Petőfi Sándor, Bakonyi Károly és Heltai Jenő közös alkotását, a János vitézt.
Érthetetlen, hogy Ön, aki a NER egyik felelős kultúrvezetője, hogyan siklott át a daljáték első felvonásán, amelyben megérkeznek a huszárok, s a falu apraja és nagyja, – férfiak és nők, fiúk és lányok – együtt éneklik az őket üdvözlő dalt, amely így hangzik:
“Megjöttek a szép huszárok, hozta Isten őket,
Tán közöttük megtalálom régi szeretőmet.”
Ez nemde azt jelenti, hogy a falu minden asszonya – megtagadva a keresztény kormány jogos elvárásait – bizony nem a keresztény családmodell híve. De azt, is, hogy a lányok sem hisznek abban, hogy érintetlenül kellene az oltár elé állniuk.
Az igazi probléma mégsem ez, hanem az, hogy ezt mindenki énekli a színpadon – a férfiak és a fiúk is. Vagyis,… ezt le sem merem írni.
A folytatásban sem kímélik a jövő nemzedékét:
“Fújja már a trombitás is, fújjad fiú fújjad!
Ha a régi nincs már köztük majd találok újat,
Ha a régi nincs már köztük majd találok újat.”
Ezzel pedig a promiszkuitást propagálja és nemcsak erkölcsi romlást, de ez egészségügyi kockázatokat is jelent.
Ugyancsak tűrhetetlen a fegyveres erők ábrázolása oly módon, hogy őket más nem is érdekli csak a nemiség. Ha nőről van szó, akkor azzal szórakoztatják magukat, de ha nem jut nő, akkor eljön belőlük a pedofil biszexualitás, s legyűrnek ifjú honleányokat, de akár megrontanak fiatal fiúkat is.
Kérem, követelem tehát a törvény szellemében a mű azonnali törlését a programból.