Egyszer volt, hol nem volt “nemzetközi liberális mainstream”

Posted by

Juszt László

>Szijjártó: “A nemzetközi liberális mainstream semmilyen durva beavatkozástól, rendőrségi, bírósági eszközök bevetésétől sem riad vissza, ha veszélyben érzi a hatalmát. Félnek a népakarattól, mint a tűztől. Na de miért nem szólal meg ilyenkor a Transparency International, az Amnesty, a Helsinki Bizottság? Nyilván azért, mert ők a nemzetközi liberális mainstream fizetési listáin vannak.”

Ki az a “nemzetközi liberális mainstream”? Honnan van neki rendőrsége? Hol van a birósága?
A liberális azt jelenti, hogy “engedékeny (személy, közösség), aki nagyobb egyéni önállóságot, több szabadságot nyújt a szokásosnál, vagy elvártnál. A liberális állam széles szabadságjogokat biztosít állampolgárainak.”
Ehhez miért van szükség “durva beavatkozásra, rendőrségi, vagy bírósági eszközökre”?
Különösen “frappáns és találó” – de leginkább buta – megjegyzés ez olyan valakitől, aki a mai napig nem számolt el a korrupció gyanús, családi hajókázásos nyaralásával annak a Szíjj Lászlónak a jachtján, aki 1 ezer 52 milliárd (1.052.000.000.000) forint értékű közpénzes megbízást kapott – csak 2020-ig – az illiberális magyar kormánytól. Az összeg 43,5 százalékát európai uniós támogatásokból. A többit mindannyiunktól. Azóta az illiberális kormány – többek közt – neki adta 35 évre az autópályák működtetésnek jogát, amiből bőven jut majd arra is, hogy a fentebb említett hülyeségekkel etesse Szijjártó az illiberális kormány alattvalóit.

Címkép: Állatfarm, Kandisznó