Bűncselekmény nyomainak eltüntetése?

Posted by

Dr. Czeglédy Csaba

Egy hónapja írtam arról, hogy a Kopasz oszt „művésznevű” propagandista által alapított Aktuális Média Nonprofit Kft. tavaly, a választási évben csupán két főt foglalkoztatott, értékesítésből származó bevétele nem volt, szerzett viszont 662.497.000 forintot ki tudja, milyen forrásból, amiből aztán 623.458.000 forintot a Fidesz választási üzeneteit felerősítő hirdetési tevékenységre és a hirdetések elkészítésére fordított.
Tudomásom szerint a DK az Állami Számvevőszéknek június elején bejelentette, hogy Filep cégének a tavalyi választási kampányidőszakban folytatott tevékenysége alapján teljesen nyilvánvalóan az merül fel, hogy az valójában a Fidesz érdekét szolgálta, a Fidesz kampányának részét képezte. Azonban a Fidesz ezt a hatszáz milliós hirdetési tevékenységet a kampányköltség elszámolásában nem tüntette fel. Kérte a DK, hogy az ÁSZ ezt vizsgálja ki.
Majd most hirtelen hivatalos dokumentum alapján Filep június 26-án úgy határozott, hogy a cégét jogutód nélküli megszünteti. Ez pedig nem jelent mást, hogy a nyomokat akarja eltüntetni, ugyanis egy megszüntetett cégtől adatokat már nem fog tudni bekérni például az Állami Számvevőszék.
Pedig az ÁSZ-nak, ha tisztességesen akar eljárni, vizsgálnia kell Filep cégének tevékenységét, azonban nem fog menni, ha az közben megszűnik.
Míg az ellenzéki pártok esetében az adományok forrását is vizsgálják már a hatóságok, az láthatóan nem érdekli őket, honnan származott Filep cégének 600 millió forintot meghaladó bevétele pont a választási évben, úgy, hogy semmit nem értékesített, azaz nem adott el terméket, nem kereskedett és szolgáltatást sem nyújtott.
A rejtélyes 600 millió forint kapcsán a pénzmosás bűncselekményi gyanúja merül fel. Kíváncsian várom, hogy feljelentés alapján el meri-e rendelni a nyomozást a rendőrség.

Kép: A kopasz, aki már nem oszt