Minek örvendjünk e héten?

Posted by

Pápai P. Egon

Köszöntök mindenkit ebben a napfényes, gyönyörű nyári időben!

Ettől meg Orbán vakcinájától a paprika meg a paradicsom is bekúszott ezer forint alá, de Orbán és kormánya az uborkaszezon ellenére se hagyja abba. Fokozzák a feszültséget a transzatlanti világgal, mert hátha az jó lesz. Nem lesz jó. Ahogy önmagában az sem jó, ha egy ország diplomáciáját egy teremfutballisták közül verbuvált beszóló és hisztériázó, korrupt bunkók adják, akik azt hirdetik, a Kelet jó, a Nyugat meg rossz.

A Magyarországon céget működtetők panaszkodnak német sajtóban. Kormányközeli emberek vételi szándékkal keresték meg őket, és ha a német tulaj nem hajlandó eladni a cégét, akkor különféle kényszerekkel próbálják rábírni. Mivel minden intézmény Fidesz-kézben van, a cég megfojtása érdekében ellenőrzéseket, bírságolást, sőt adókivetést is meg tudnak szervezni. Ez mindenképpen rossz a magyar gazdaságnak, bizonytalan, kiszolgáltatott helyzet esetén a külföldiek nem hoznak befektetéseket.

Az sem véletlen, hogy vízumkorlátozó intézkedést léptetett érvénybe a Biden-kormányzat a svéd NATO-csatlakozást szabotáló korrupt Orbán-kormánnyal szemben. Korábban csaknem 700 külföldi juthatott csalás útján magyar útlevélhez, az amerikai kormány az ellenőrzés hiányát súlyos biztonsági problémának tartotta, így Magyarország státuszát a vízummentességi programban ideiglenesre változtatták. 2018-ban, még Trump elnöksége idején felszólították a magyar kormányt a probléma megoldására, hiába. De az amerikai pofon hatására Novák Katalin a napokban szélsebesen visszavonta 12 személy magyar állampolgárságát. Na, ugye, itt szigorú az ellenőrzés! Csak egy cseppet elkéstek, az amerikaiak két nappal korábban nehezítették a vízummentességünket. A számunkra hátrányos intézkedést számos dolog eredményezhette: a Rogán-féle gyanús letelepedési kötvényesek, az orosz kémbank, a saját szövetségesünk folyamatos kritizálása, kioktatása, az amerikai nagykövet becsmérlése, a jogállam elsorvasztása, Orbán flegma, ki-ha-én-nem megszólalásai, továbbá Amerikának címzett üzengetései Romániából.

Ide vezet a különutas politika, a Szijjártó-féle nyílt kollaborálás az orosz agresszorral. Mit hittek? Azt hiszik, hogy Biden ölbe tett kézzel nézi majd, hogyan ugrál a bolha? Ezzel a döntéssel Magyarországot egy szövetségeseinek biztosított előnytől fosztja meg. Valószínűleg nem véletlen, hogy épp most fogyott el a türelem az amerikai kormány részéről, mivel előző nap a fideszes képviselők nem mentek el az ellenzék által összehívott parlamenti ülésre, így még tovább csúszik a svéd NATO-tagság ratifikációja. Egyre inkább látható, hogy az EU mellett az USA is egyre jobban bekeményít Magyarországgal szemben, de az utcai harcos Viktorka kemény paraszt gyerek, nem áll le, csak ha leállítják. Ami megint csak nekünk fog fájni.

A pártmédia kiderítette, hogy Pressman nagykövet miatt szigorított az amerikai kormány a vízumhoz jutás magyarokat érintő lehetőségein. Ezek szerint nemcsak Soros György és fia rángatja dróton Biden kormányát, hanem a magyarországi amerikai nagykövet is. Orbánéknak lényegében mindegy, csak valaki vigye el helyettük a balhét. Ezáltal fel se merülhet – gondolják – a mimagyarokban, hogy már megint a jó kormányunk cseszett el valamit. A magyar kormány ilyet nem tesz, szüntelenül értünk harcol, de kiemelten a családokért, ami különös szívügyük, mert egyre fogy a magyar. Titkolják, de csökken a születések száma, és sokan képesek ebből a paradicsomból kivándorolni. A fiatalokat a gyermekvállalásra bátorítják, (Majd segít a kormány!), de igazából csak azokat segítik, akik nem szorulnak rá.

De, hogy ne mindig csak károgjak, megemlítem a NER birodalom szépülését is.

A három és fél kilométer hosszú felújított földút Tarcal határában alig lehet szélesebb két méternél, az ünnepi átadásához 7, azaz hét darab Fidesz-janicsár asszisztált. A csaknem 620 millió forint értékű, a kormány által támogatott útfelújítás olyan új turisztikai fejlesztés, ami lehetővé teszi a szőlőültetvények biciklivel és gyalogosan történő megközelítését a gazdáknak és a turistáknak egyaránt. De mi került 620 millióba azon, hogy leaszfaltoztak egy földutat? És a helyszín sem véletlen, hiszen a tokaji borvidék (is) köztudottan az Orbán-klán tulajdona, Ráhelke mostanság vásárolta vissza azokat a tokaji földeket, amit anyukája itt korábban eladott. Úgyhogy gratulálhatunk, megint jó helyre sikerült eltalicskázni a pénzünket. Az utat, gondolom, idővel magánúttá nyilvánítják és sorompóval fogják lezárni a jobbágyok elől. Így épül-szépül Récsöl és Pityu szőlőbirtoka a mi pénzünkből.

A lényeg az, hogy mindenki jól van ebben a csodával határos földi paradicsomban, ahol a keményen dolgozó kisember mindennapi megélhetése átlagosan csak havi 60 ezer forinttal kerül többe, mint egy évvel ezelőtt. Itt vonatközlekedéssel – ha így drágul a benzin – is néhány óra alatt a Balatonnál vagyunk.

A kisember megoldja. Spórol, összehúzza a nadrágszíjat, és eszébe jut, amit a Vezére mondott: ha nem futja, akkor többet kell keresni, ha pedig ez nem jön össze, akkor nem muszáj minden nap enni.

És annyira baromira jó a kormány inflációletörő-letaposó stratégiája, hogy a szankciós infláció le lesz győzve! Mégpedig a sikeres árfigyelő rendszerrel és a kötelező akciókkal. A kormány ugyanis feltalálta a megoldást az imperialista árdrágítók ellen, merthogy az árfigyelő rendszerben a vásárló meg tudja nézni, melyik boltban mennyiért adják azt amit ő kiválasztott, és ettől a multik – mármint a külföldiek, mert a magyar láncról amúgy is tudni, hogy jellemzően a legdrágább, tehát kár lett volna foglalni a helyet velük a listán – úgy betojtak, hogy egymás alá ígérgetnek. Ha-ha! Nagyszerű húzás, megint megoldották néphülyítéssel,i smét nem került a kormánynak egy fillérjébe se, az áfát is megtartották, és ne felejtsük, Nagy Márton megismételte, októberre egy számjegyű lesz az infláció, még azt is ki fogják bulizni, hogy a nyugdíjasoknak se fognak kiegészítést adni a januári 15%-os emeléshez. Nincsenek kétségbeesve az EU-s pénzek elakadásán, a lakosság és a vállalkozások megkopasztásával a NER vidáman lébecol.

Akkor minek mennénk Amerikába, nem tudnak kitolni velünk a vízumnehezítéssel, mi Balatonra utazgatunk, és látjuk, a mi pénzünkből épülő-szépülő Tokajt és környékét is. Annyi jogunk pedig csak lesz, hogy körülnézzünk ezeken a szép tájakon, majd fürödjünk egyet a tihanyi strandon (10 ezer forintos belépő – hétköznap 5800 Ft, de kapunk napozóágyat és napernyőt is), és ott a büfében még elkölthetjük a hó végi maradékot. De én optimista vagyok, hamarosan bukniuk kell az ország kirablóinak, és akkor módunk lesz arra, hogy mindent rendbe hozzunk.