Kirobbanó energiák és a négy őselem tánca

Posted by

Mohai Balázs a Paloznaki Jazzpikniken
3 felejthetetlen este, 4 színpad, több mint 40 koncertélmény – szombat este zárult a 11. Paloznaki Jazzpiknik, melyen közel 20.000 piknikező vett részt. Megható volt látni, hogy a közönség és a fellépők hatalmas lelkesedéssel fogadták egymást a változékony időjárás ellenére, és felejthetetlen koncertélményekkel búcsúztatták az idei pikniket.

Augusztus első hétvégéjén a jazz és a pop-soul világsztárjai, valamint a hazai jazz legjava vonzották az igényes fesztiválozás hívőit ismét a Balaton-felvidéki jazzfaluba. Az idei lineup-ban olyan világhírű sztárok és formációk szerepeltek, mint Nik West, Rick Astley, a Dirty Loops, a Thievery Corporation, az Incognito, vagy a Level 42. A fesztivál varázslatos hangulatú jazzfalujában többek között olyan művészekkel találkozhatott a közönség, mint a Barabás Lőrinc Quartet, a Sena Dagadub, a Random Trip x 7s presents Vibe Changers x Vavra Bence, vagy a Vanavan formáció.

A 11. Paloznaki Jazzpiknik csütörtöki nyitónapja hatalmas sikerrel indult, a többezres közönség – a változékony idő ellenére is – kirobbanó energiával fogadta a „női Lenny Kravitz”-ként is sokat emlegetett, Nik Westet. Az extravagáns külsejű énekesnő – aki Prince basszusgitárosa is volt – Rómában adott koncertet, innen érkezett a Balaton-felvidéki Paloznakra, ahová a családja is elkísérte. A koncerten saját szerzeményei mellett feldolgozások is szerepeltek, a teltházas piknikközönség szíve egyszerre dobbant a show végén felcsendülő Proud Mary című örökzöldre, melynek végén az énekesnő karjában megjelent másfél éves kisfia is a színpadon.
Cikkünk itt kommentálható: Az Újnépszabadság Facebook oldala és a Facebook Újnépszabadság-csoport.