Kérdés: mi van, ha vírusgazdák is jönnek?

Posted by

K.L.
>Orbánék becsábítanak sok országból sokféle embert akkumulátor-gyártás céljából. Célszerű lenne egy illetékestől (pl. fertőzőbetegség-specialistától) megkérdezni, hogy szerinte “átoltottak-e” a távoli országokból érkező vendégmunkások valamennyien, előírtak-e számukra beilleszkedési karanténidőt, ki szavatolja, hogy nem terjesztenek-e alkalomadtán olyan betegséget, amilyenről még csak nem is hallottunk, mit csinálnak a magyar egészségügyi hatóságok akkor, ha netán kitör és terjedni kezd nálunk valamilyen egzotikus, itthon nem vagy alig ismert vietnami, indiai stb. fertőző betegség.

Ismeretes, hogy sok az olyan bacilus-, vírusgazda, aki vígan együtt él a hazájában évezredek óta honos kórokkal, és kutya baja, ám külföldön akár tömeges fertőzést is okozhat. Beoltják-e őket akkor, amikor tartós letelepedésre érkeznek hozzánk? Elvégre ők is mindenekelőtt férfiak, akik előbb-utóbb udvarolni kezdenek, miáltal még közvetlenebbül terjeszthetik a különféle kórokat.

Azzal, hogy akár falvakba is betelepítik őket (pl. Győr egyik külső kerülete is szóba jött), kevésbé lesznek szem előtt, ám annál veszélyesebbek lehetnek az őslakosság egészségére, gyerekre, fiatalra, idősre egyaránt.

Cikkünk itt kommentálható: Az Újnépszabadság Facebook oldala és a Facebook Újnépszabadság-csoport.