Juszt László valós kérdései a pénteki interjú előtt

Posted by
25. hete írok le valós kérdéseket, amelyeknek pénteken reggel kellene elhangozniuk az alányalós megjegyzések helyett, egy valódi interjúban.
– Ha Soros György és Gyurcsány Ferenc irányítja a fél világot, ha az ellenzéki EP-képviselők mozgatják Brüsszelt, ha Öntől független külpolitikai tényezők befolyásolják a kenyér árát, ha Brüsszel pénze nélkül még a pedagógusok béremelését sem tudja előteremteni, akkor miért nem mond le, hiszen tehetetlen és inkompetens Ön és a kormánya?
– Megdicsérte már a vejét, aki azt nyilatkozta, hogy azt a 36 nagyértékű, luxusingatlant, amelyekhez – valamilyen formában – köze van, csak azért “vállalta fel”, hogy megőrizze a jövőnek?
– 30 milliárd forintos vissza nem térítendő állami támogatás, bő 133 milliárdnyi kormányzati tőkeinjekció, majd’ 29 milliárd forint MFB-kölcsön és 151 milliárdnyi »baráti« hitel. Gondolja, hogy ehhez az irdatlan pénzhez akkor is hozzájutott volna a lánya és a veje, ha Ön nem miniszterelnök?
– Nem érzi, hogy sokkal férfiasabb lenne – a folyamatos hazudozás helyett – kiállni és azt mondani: igen, mindaz a vagyon, ami Mészáros nevén lett felhalmozva, az enyém?
– 134 úgynevezett magántőkealapba bujtatták el a NER milliárdosai a mindannyiunktól “elszerzett” vagyont. Most meg azon vannak megsértődve – az Ön vejét is beleértve – hogy a nevük nyilvánosságra került. És én nem értem, mert ha ezek olyan vagyonok, amikért tisztességesen megdolgoztak, akkor nincsen mit rejtegetni. Ha meg nem, akkor igenis mindenkinek tudni kell róla, hogy kik miatt él a totális szegénységben?
– Leállítja nagyolvasztóját a Dunaferr új, indiai tulajdonosa. Döntését azzal indokolta, hogy a jelenlegi világpiaci árak mellett nem nyereséges a gyártás. Csakhogy néhány hete – az eladás előtt – az Ön minisztere a vevővel áttekintették a Dunaferr helyzetét, megállapították, hogy a cég stabil. Ehhez képest 1.000 dunaújvárosi család élete dőlt most be egy perc alatt. Még hány ilyen “felelős” döntésükről nem tudunk?
– A még szinte be sem indult akkumulátor gyárakból dőlnek az információk a szabálytalanságokról, a mérgezésekről. Ugyanakkor senki nem látott egyetlen környezeti hatástanulmányt sem arról, hogy mi lesz például az ország vízével? Mit fogunk inni nem tíz, vagy húsz év múlva, hanem jövőre?
– Idézem az Ön “betonba öntött Alaptörvényét: “Felelősséget viselünk utódainkért, ezért anyagi, szellemi és természeti erőforrásaink gondos használatával védelmezzük az utánunk jövő nemzedékek életfeltételeit.” Hogy jön ez össze az előbb említett vízkincs kiárusításával?
– Szintén az Alaptörvényükben fogalmazták meg, hogy az egykori állampárt felelős: “…az 1956. október 23-án kirobbant forradalom és szabadságharc szovjet megszállókkal együttműködésben történt vérbe fojtásáért, az azt követő rémuralomért és megtorlásáért, kétszázezer magyar ember hazájából való kényszerű elmeneküléséért;” És most? 600.000 ember kényszerűen menekült el, hogy a családja megélhetését biztosítsa. Ön pedig szimbiózisban él az egykori 1956-os forradalmat vérbefojtó KGB mai vezetőivel. Ebben sem lát semmi ellentmondást?

Cikkünk itt kommentálható: Az Újnépszabadság Facebook oldala és a Facebook Újnépszabadság-csoport.