Még egyszer a kompetencia felmérésről

Posted by

 

Gulyás Gergely szerint. a közoktatási kompetencia felmérés rossz eredményenem a közoktatás állapotával, hanem a cigány tanulók rossz teljesítményével magyarázható.

Zolnay János szociológus

GULYÁS Gergely (és a kollaboráns “szakértő” Forgács István) pontosan tudják, hogy HAZUDNAK!
1) Az általános iskolába járó diákok között a cigány (roma, beás) diákok aránya legfeljebb 14-15 százalék – és az alap állítás szerint az összes diák 40 százalékának nem kielégítő a szövegértési készsége.
2) A roma és a hasonló társadalmi hátterű nem roma diákok kompetenciaeredményei között NINCS érdemi eltérés.
3) Az általános iskolába járó roma diákok 33 százaléka járt szegregált iskolába 2008-ban, tíz év múlva, 2018-ban – a kormány oktatáspolitikája és mindenekelőtt az iskola-egyháziasítás közvetett eredményeként – már 46 százaléka és alappal feltételezhetjük, hogy ez az arány ma még rosszabb. A szegregáció töredékére csökkenti azok esélyét, akik csak ilyen iskolába tudnak bejutni.
4) Mindezek közhelyes, jól ismert – vagy könnyen fellelhető – tények. A rezsim talonban tartja a CIGÁNYOZÁST: az elmúlt 10 évben a menekülteket és a melegeket állította propagandája célkeresztjébe – de azért jelzi, hogy adott esetben kész ehhez az eszközhöz nyúlni. Legutóbb, 2020 kora tavaszán csak a Covid pandémia kitörése akadályozta meg abban, hogy “nemzeti konzultációt” (=náci politikai innováció) indítson cigányellenes tartalommal. És most az oktatási rebellió, a súlyosbodó pedagógushiány kapcsán érzékelteti, hogy kész ugyanerre.