Csak beszél, csak beszél…

Posted by
Tamás Ervin
>Szemezgetés és rögtönzés a pénteki Orbán monológból:
1. „a multik árspekulánsként viselkednek”. Az biztos. De hogy van az, hogy így is olcsóbbak, mint a magyar élelmiszerláncok? A 27 százalékos ÁFA nem drágít? A különböző lehúzások sem?
2. Miért is nem kapjuk a szerinte nekünk jàró EU pénzt? vajon nem azért van ez, mert a nekünk járó pénzt valami másra, mondjuk Ukrajnára költötték? – teszi föl ismét a költői kérdést, amelyre már ezredszer és részletesen hivatalos választ kapott: NEM!
3. Ukrajna szuverenitása gyakorlatilag megszűnt” – ismétli, mivel elsősorban Amerika támogatása nélkül semmire se menne. Valószínűleg egyébként ettől függetlenül éppen szuverenitásuk miatt és nem hobbiból harcolnak, vesztik életüket, javaikat. A békéhez nem csak az USA, hanem Oroszország is kellene. Egy kapitulációnak felérő béke milyen folyamatokat indíthatna el Európában? Erről a főnök hallgat.
4. Kívánja, hogy a „migránspárti” nyugati országok ne járjanak rosszul végső soron, de Magyarország az „ország elromlásának a kockázatát” is olyan nagyra értékeli, hogy nem vesz részt semmi ilyen „kísérletben”. Semmi sincs eldöntve, szó sincs migránsgettókról, ezzel csak ijesztgetni lehet. Vajon az ideáramló vendégmunkás-sereg nem teremthet olyan feszültséget helyben, amit épp politikájuk csihol évek óta? Amikor a Velencei tó partján lévő színvonalas hotelből kiebrudalják a mozgássérülteket, hogy munkásszállót csináljanak belőle,