A Handa meg a Banda

Posted by

Vogronics András

>Nagy tisztelettel köszöntök minden migránssimogató, b*zi, libsi, guruló dollárokon élő polgártársamat, itt az éppen újjáépülő és szépülő földi paradicsomban, ahol mindig minden a legnagyobb rendben van, és ahol mindig minden jobb, szebb és csodálatosabb, mint bármely más országban a földkerekségen innen és túl.Akár egy messzi messzi galaxisban is megállnánk a helyünket, hiszen a határ a csillagos ég, de sajnos ezt most el kell halasztani mert, idézem a megváltó Jézus Viktor profétánkat.
“Három év alatt két meteorral is összeütköztünk. Először 2020-ban a COVID-dal. Ezt még valahogy kivédtük, és aránylag gyorsan visszatértünk arra az útra, amit kijelöltünk, s amelynek ívét 2030-ig látjuk.
De 2022-ben jött egy újabb meteortámadás, ez a háború – és ez már keményebb dió. Ez a meteor letérített bennünket a pályánkról.”
Bumm b@zdmg!

Hát igen, jó annak, akit az istenek szeretnek és meghagynak gyereknek, mert soha nem kell felnőnie, Viktor testvérrel is ezt történt, mert szereti őt az istene, ezt bírta mondani posványoson, amikor éppen magát helyezte kontextusba a világ nagy dolgai és az ő messiási küldtetését párhuzamba állítva. Küldetése van neki, és ő ha törik, ha szakad véghez viszi azt. Ilyen egy küldetéstudatos fajta ő, pláne kivételes pedigré és k*rva erős vérvonal, mert mióta beette a hatalomba a fene, olyan gazdagodásnak indult az egész familiája, hogy nem győzzük követni, hogy mikor ki és mennyivel lett tehetősebb – akár percek alatt – a családfájából.

Szóval, a COVID-odab@szott nekünk, erre nem volt felkészülve ezért kicsit elbizonytalanodott, bár akkor is meglátták a lehetőséget a lopásra: mikor, ha nem egy pusztító világjárvány alatt, fosszák ki legjobban az éppen karanténban raboskodó honfitársaikat? Még mindig hallom, ahogy vizenyős tekintettel és krákogó hanggal bejelenti, hogy mindenkit meg fogunk gyógyítani, az mellékes, hogy ez nem igazán jött össze, hiszen az amúgy is sz@r állapotban lévő egészségügybe valóban égő üstökösként csapódott be a járványhelyzet okozta sokk. De legalább vettünk 17 ezer lélegeztető gépet – amit soha senki nem látott, nem használt, mert kínaiul volt leírva minden és személyzet sem volt rá nagyon – 300 milliárdért, aminek azóta a közbeiktatott beszerzési cége felszámolásra került, és például Peti huszár nagy megdöbbenésére még a beszerzési dokumentációt is ledarálta időközben az állam.

Ez tényleg egy jó nagy meteorit becsapódásával felérő műsor volt, és akkor még nem beszéltünk a különutas kínai és orosz vakcina beszerzésről, a sehol sem ingyenes tesztekről, és korlátlan hatalommal való önfelruházásról az akkor még 135 bátorok segedelmével. És igen 2030-ig fogjuk nyögni azt a sok hiányt, amit ezek, és nem egy erre tévedt meteor ütött a költségvetésen és az államkasszán. És persze itt akkora meteorhullás volt, mint amilyen gondolom augusztus 20-án is lesz jó sok magyar forintért, mert nekünk nem számít pár száz milliárd ide, pár ezer milliárd oda.

Visszakanyarodva a második meteorra az aztán végkép letérített minket a Tejútról, mondjuk nem tudtam, hogy eddig milyen pályán volt a magyar gazdaság, de hogy felívelőn és stabilon nem, az k_rvaélet. Mindegy is! Ez olyan váratlanul érte a mi fogadatlan prókátorunkat, aki egyébként folyamatosan látja a jövőt és mindent tud előre, ráadásul VIP-vendég Moszkvában, hogy nem számított rá. Érted?

Nem számított rá, miközben az egész világ már hónapokkal előtte gáz- és kőolaj-felvásárlási lázban égett, ez b@szott oda az áraknak, ez vitte el az inflációt, mert Putyin ott zsarolt és sarcolt mindenkit, aki függött az orosz gáztól, ahol tudott. Volt akiket nem. Azok most, köszönik szépen jól vannak, ott már egyszámjegyű az infláció, vagy ahhoz közeli. Itt viszont egyedül nálunk, mint a Balaton-átúszás, igazi hungarikum, még mindig kettessel kezdődik, akár csak Sándorpalotáné személyi száma.

De megnyugodhat mindenki, mert már csak 2030-ig kell kibírni, persze csak akkor, ha közben nem jön egy másik vagy harmadik égitest, ami letért minket az Orbáni útról: “Ez a meteor letérített bennünket a pályánkról. Magyarország, a magyar emberek és a magyar kormány azért küzd és harcol, hogy erről a letérített pályáról vissza tudjunk kapaszkodni. Legkorábban ez 2024. július környékén következhet be. Addigra lesz Magyarországon a gazdasági növekedés ismét jelentős. A legnehezebb időszakon már túl vagyunk. Az infláció az egekben volt, most letörjük, és minden esélyünk megvan, hogy az év végére 10 százalék alatt legyen, vagyis egyszámjegyű.

Az első félév nagyon nehéz volt, mert az infláció gyorsabban nőtt Magyarországon, mint a bérek. Ilyenre nagyon régóta nem volt példa. De a második félévben ki fogunk egyenesedni, és ha a Jóisten megsegít bennünket, akkor az egész év tekintetében megelőzzük, elhárítjuk a bérek értékcsökkenését.

A hitelek kamatai Magyarországon az égben vannak, ezt elfogadható szintre kell hozni.

Ha mindent jól csinálunk, akkor a 2024-es európai parlamenti és önkormányzati választáskor már újra azon a kijelölt pályán leszünk, azon a kijelölt útvonalon haladunk, ami elvisz bennünket 2030-ig.” (Orbán Viktor)

Azt nem tudom, mi lesz akkor, ha a nagyszakállú nem segít? Akkor kiátkozzuk? Vagy vétozunk majd a nagy égi karneválon?

Ez az egyszámjegyűzés is parasztvakítás, mert lassan jönnek majd a júliusi adatok, de most merek nagy tétben fogadni, hogy 18 %-alatt nem lesz az. És van még hátra 5 hónap. Csak szólók. Úgyhogy a hangember, aki egy tölténnyel vadászik az infláció nevű tigrisre, aki földre viszi, letöri, felnégyeli, levágja mind a hét fejét b@zdmg, egyelőre kurvára vesztésre áll a nagy harcban. Nem mondom, hogy drukkolok neki, mert nem, de arra kíváncsi leszek, hogy ki lesz majd a hibás akkor, ha nem jön be a jóslata.

Tippjeim azért vannak.

A szerző eredeti, nyilvános posztja itt található:
“DISZTÓPIA 2038 MAGYARORSZÁG REGÉNY VOGRONICS ANDRÁS ÍRÓ”