Zugló – útépítés

Posted by
Hadházy Ákos
>A Zuglói Városgazdálkodási Zrt. vezérigazgatója egy nappal a megbeszélt időpont előtt „halaszthatatlan egyéb teendőt” hazudva lemondta a találkozónkat. Ez hetekkel ezelőtt történt, de az önkormányzati tulajdonú cég vezetője azóta sem fogadott engem, mint a kerület országgyűlési képviselőjét. Ez persze nagyfokú arcátlanság, de legalább arra jó, hogy most már egészen egyértelmű legyen, mire számíthatunk tőle. Mondjuk lett volna megbeszélni valónk:
– Korábban törvénytelenül megtagadta tőlem a kátyúzást végző cégek szerződéseinek kiadását, Várnai László képviselőnek pedig olyan kimutatásokat küldött havi elszámolásokról, amelyeken épp a lényeget takarták ki. Így sem egy önkormányzati képviselő, sem jómagam nem tudhatjuk, hogy a két cég pontosan milyen munkákat végzett el és ezekért milyen egységárakat számoltak el. Ez a titkolózás felveti a gyanút, hogy Zuglóban ugyanúgy csalhatnak az út- és járdajavítással, mint ahogyan tették ezt Kispesten.
Ez nagy luxus akkor, amikor a kormány által kivéreztetett önkormányzatoknak alig van pénze útépítésre.
– Semmi nem történt azért, hogy a kerület parkfenntartási munkáinak minősége javuljon. E llenben nemrég meghosszabbították a Fideszhez és az MSZP-hez is elvezető céghálóval megkötött szerződés, még a polgármesteri hivatal és a vagyonkezelő bejárata között is méretes gaz éktelenkedik. Ha valaki azt mondja nekem, hogy ez méhlegelő, azt kiröhögöm.
A cég korábbi megbízásáról és hátteréről itt olvashat: https://www.szabadeuropa.hu/…/zuglo…/31023381.html
– Tudtommal semmi nem lett Tóth Csaba emberének a leváltása óta a cég átvilágításából és átalakításából. Pedig ez az a cég, amely működése alapvetően határozza meg a zuglói emberek életének minőségét.
Néhány hete a Momentum kezdeményezte Bernula István visszahívását a posztjáról. A DK és az MSZP nem szavazták meg a javaslatot, így az igazgató maradt a helyén.
Szerencsére már az előválasztáskor tudtam, hogy a zuglói korrupt mocsár lecsapolása nem lesz egyszerű feladat, bár vannak olyan dolgok, amire nem számítottam. Bernula szemtelensége például meglepett, de ez csak megerősít abban, hogy a zuglói megtisztulás csak gyökeresen megváltozott helyi politikai viszonyok között, a jövő évi önkormányzati választásokon, a helyben működő Fidesz-MSZP koalíció teljes eltakarításától , új, tiszta képviselőktől remélhető.