A magyar Cipolla

Posted by

Kaltenbach Jenő

>Csodálom a románok toleranciáját, és nem hiszek a lapos magyarázatban, hogy csak azért tűrik Orbán nacionalista pofátlankodását Posványoson, mert sok magyar költségvetési pénz áramlik Erdélybe. Ez a cinikus gazember azért megy minden évben oda, hogy ott eljátssza a nagy magyar hazafit, a “faszagyereket”, aki ugye végre kimondja a “nagy magyar igazságot”.
Eközben mást sem tesz, mint hogy az egyik magyart kijátssza a másik magyar ellen, összeugrasztja őket, hogy az ebből keletkező zavarosban halászhasson.
Sajnos sok magyarnak elég, ha valaki látványosan kielégíti a felgyülemlett nacionalista indulatokat, és nem néz a dolgok mögé. Pedig ha megtenné, akkor látná, hogy a “nagy hazafi” milyen elképesztő károkat okoz az országnak, mind bel-, mind külföldön. A gazdasági sikeresség kamu, és ami van, az egyébként sem az országot, hanem az oligarcháit gazdagítja.
Nemzetközileg meg még talán sohasem voltunk így elszigetelődve Nyugaton, miközben a Kelet hasznos idiótájává váltunk.
Ez van fidióták, de persze nektek hiába beszél akárki, kivéve persze a hordóhasú félisteneteket.

Aránytévesztés

Olvasom, hogy miket hadovált már megint.
Ez a seggfej azt akarta bemagyarázni Posványoson a buta híveinek, hogy ő valami világpolitikai tényező, vagy legalábbis rajta tartja az ujját a világ ütőerén.
A hívek nyilván elaléltak ettől, de a világ persze tele szájjal kiröhögte.