Megszüntették a büntetőeljárást a Makói Csípős főszerkesztője ellen

Posted by

Azért jelentették fel, mert megírt egy hírt

>Apátfalva fideszes polgármestere szerint nem tartozott volna a közre, hogy őt elítélték személyes adattal való visszaélés miatt.
Megszüntették az eljárást a kormánykritikus Makói Csípős főszerkesztője, Bottyán Róbert ellen, akit korábban bűnügyi személyes adattal való visszaélés miatt jelentett fel Apátfalva fideszes polgármestere, Szekeres Ferenc – adta hírül az újság.

A régóta húzódó történet még 2019-ben kezdődött, amikor az önkormányzati választás hajrájában Szekeres Ferenc lejárató cikket írt az önkormányzati újságba a volt alpolgármesteréről. Emiatt végül személyes adattal való visszaélés miatt elítélték jogerősen is, ezt pedig értelemszerűen megírta a Makói Csípős. A polgármester emiatt a cikk miatt jelentette fel az újságírót, mivel úgy vélte, ezt nem szabadott volna megírniuk. Külön érdemes kiemelni, hogy Szekeres a cikk alapjául szolgáló Facebook-poszt miatt is tett feljelentést, ami az első fokú ítéletéről szól és Bálintné Siprikó Zsuzsanna volt alpolgármester tette közzé.

Az ügy a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányságra került, az újságíró védelmét a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) vállalta.  A júniusban megszületett határozatban végül megszüntették a határozatot, és közölték, a cselekmény nem bűncselekmény.