Uj Péter a Fradiról

Posted by

 Uj Péter

Szégyelli magát, és konzekvenciákat ígér Kubatov Gábor a Fradi 0-3-as veresége után. Őszintét szólvást nem nagyon hinnám, hogy kicsit is szégyellné magát, szinte fogalmiag kizárt; ha felvetődhetne esetében ilyesmi (szégyellés), akkor már régen nem csinálná, nem is csinálhatná, amit csinál. (Nem is jutott volna odáig, ameddig.) De mindegy, maradjunk pozitívek, mint az egyszeri raszta villanyszerelő, miután megbaszta a kettőhúsz, és induljunk ki abból, hogy Kubatovra TÉNYLEG mély érzelmi hatást gyakorolt a halszagú feröeri amatőrök megalázó győzelme (a harmadikat konkrétan egy paradicsomos hering is rúghatta volna), és itten TÉNYLEG komoly az elhatározás: konzekvenciák lesznek.

Segítni szeretnák. Tudniillik volna itt néhány igen kézenfekvő kis konzekvencia: ádegy először visszafizetni mindent, az utolsó buznyákig, amit a Fradi az államtól, állami cégtől, az államból élő cégtől, az államból élő cégből élő cégtől etc. kapott, és még megvan a kasszában. Az elmúlt tizenhárom évben hasonló módon kapott összegekről készüljön hiteles könyvelői jelentés, tartsuk nyilván, mint tartozást, és klubvezetés, valamint ebben az időszakban a klubtól fizetést kapott játékosok szépen törlesztgessék, a csőd- illetve végrehajtási szabályok szerint. Persze így is csak az eltapsolt összegek nagyon kis töredéke jöhetne vissza, de egyrészt az is több a semminél, másrészt a gesztus volna fontos, a morális rendezés, miszerint KONZEKVENCIA, nem? De.

Ádegy promprímó másodszor: természetesen azonnal szélnek ereszteni az összes norvég, belga, dán, német meg szerb másodosztályból ideejtőernyőztetett másfél ballábas szerencsétlent (azért tényleg, ne bassza már meg a migránskaraván, hogy egy reggeltől estig rasszistáskodó, feketékkel riogató kurzus kirakatcsapata is úgy néz ki bőrszínileg, mint az ouagadougoui banánpiac), aztán széjjel nézni a Nagyvárad téren, az Ecseri útnál, a József Attila-lakótepen, egész a Határ útig, hátha van még néhány futballozó ferencvárosi gyerek, na, azokat összeszedni, és megvan a csapat. A feröeri bajnok ellen ők is hoznák a 0-3-at itthon bármikor, és legalább mozognának, értelme lenne rögtön az egésznek. Mert Tocmacnak nincs, az zicher.

Lehet, hogy öt-hat év múlva már egy izlandi amatőr középcsapatot is megszorítanak. A kosztümös hölgyek és a felhajtott galléros vitorláspólós, pufimellényes urak a Groupama-VIP-ben ettől még ugyanolyan eleganciával pörgethetnék  a poharaikban a túlárazott, középszar proseccókat.

Részlet a heti hírlevélből
Címkép: Kubatov  dühös drukkerekkel