Hanyatló ország csóró elnöke

Posted by
Hadházy Ákos
>Haha, a csóró osztrákok elnökének nem telik honvédségi utasszállítóra és luxus jetre, ezért vonattal ment Bregenzbe, országának legtávolabbi , Bécstől 600 kilométerre fekvő csücskébe. Van der Bellen egy szegény, hanyatló ország elnöke és nem is olyan hatalmas formátumú és szuper fontos politikus, mint Orbán vagy Novák Katalin, ezért kellett a hét órás vonatot választania a háromnegyed órás repülés helyett.
Pórul is járt , egy nagy viharban egy fa dőlt a sínekre, ezért a többi utassal együtt két órát várt a veszteglő vonaton.
Ez az útja amúgy HIVATALOS út volt és gondolom, az elnök azért választotta a vonatot, mert ezt tartotta helyesnek. De abban is biztos vagyok, hogy ha az osztrák hadsereg repülőgépén utazott volna privát nyaralásra, az osztrák ügyészség nem mondta volna azt, hogy az szabályos. Érdekes, az osztrák elnök testőrsége szerint egy menetrend szerinti vonaton is garantálható az elnök biztonsága. A magyar ügyészség szerint viszont egy menetrend szerinti repülő utasainak szigorú biztonsági ellenőrzése sem elég.