Verhalen apát lefújta a “Varga-misét”

Posted by

George Lazar

>Az Orbán kormány politikusaival már senki sem akar találkozni Észak-Amerikában, sőt, az új torontói magyar főkonzult már be sem engedik Kanadába. Az utóbbi napokban írtam arról hogy a korrupciós botrányba keveredett és lemondatott Varga Judit igazságügyi miniszter delegáció élén egyfajta propagandatúrán van az Egyesült Államokba. Most Dallasba. (Itt van a magyar ciszterci szervezetek által alapított rendház és templom.) A korrupciós ügyek gyanúja miatt ideküldték a zirci ciszterci apátot, Bérczi L. Bernát atyát. Most a tervek szerint vasárnap, július 16-án itt nagyszabású rendezvényre került volna sor, Bérczi délelőtt misézett volna a templomban, Varga beszéddel készült és állami kitüntetést adott volna át Peter Verhalen dallasi apátnak.
A program szerint
vasárnap délelőtt 10:30-kor lett volna a magyar mise, amikor Varga Judit a magyar kormány nevében beszél és állami kitüntetést ad át Peter Verhalen apát atyának. Ezután a program szerint 
12:30-kor fogadás következik az Apátság Vendégházban, 3550 Cistercian Road, Irving, TX. 75039.
Korábban azt írtam, hogy kíváncsi vagyok, Verhalen apát megérti-e, hogy az esemény valószínűleg egy okos politikai propaganda mutatvány Varga elvesztett hitelességének növelésére. Nos, értette.

Az utolsó pillanatban MINDEN LEFÚJVA. Verhalen apát lefújta a “Varga misét”.

Címkép: Peter Verhalen, Mauro-Giuseppe Lepori, Bérczi Bernát apátok,