A hazai jobboldali közbeszéd vázlata a háború kapcsán

Posted by

A háború borzalmas. Mi a béke pártján állunk
Martin Ethelwolf (FB)

1. A háború borzalmas. Mi a béke pártján állunk.

– Így igaz. A háború valóban borzalmas. De Oroszország támadta meg Ukrajnát, és nem fordítva. És az ukránok szemmelláthatólag nem akarnak az orosz birodalom részei lenni. Mellesleg a háború borzalmai eddig nem érintették a magyar jobboldalt, pedig sok háború folyik a világban, ugyanilyen borzalmakkal. Olyankor nem volt ez a pacifista érzemény.

2. De az ukránok nem tartották tiszteletben a kisebbségi jogokat. És egy oligarchikus berendezkedés.

– Valóban nem. De Oroszország se tartja tiszteletben. Nyelveket tilt be. Egy tanár felgyújtotta magát emiatt. Oroszország pedig egy oligarchikus diktatúra.

3. De az amerikaiak ott kavarnak Ukrajnában. Fegyvereket küldenek, koncessziókat szereznek.

– Így igaz. Ahogyan az oroszok is eddig mindenhol, ahol tudtak. Legutóbb Szíriában, Afrikában. Mi a különbség?

4. De a magyar érdek!

– Mi a magyar érdek? A gázár hétszeres, az infláció a legmagasabb Európában, pedig mi a béke pártján állunk, vagyis Amerika és Brüsszel ellen. Mi a konkrét hasznunk Kínával és Oroszországgal? Tényleg visszakapjuk Kárpátalját? Ha ezt bárki is elhiszi, mit jelentene ez gazdaságilag? (Ha már scifi, gondoljuk végig.)

5. De a normalitás! Kelet még normális. Ott nincs cancel culture meg LMBTQI.

– De mindenki kiesik az ablakon vagy sittre kerül, aki kritizálja a berendezkedést. Mellesleg a ruszkiknál csecsen celebek verik showműsorban az öreg oroszokat, akik cigiznek meg isznak az utcán. Amolyan vadkeleti woke. Kínát meg jobb ha nem is említjük. És nem csak a kisebbségi jogok miatt. Látott valaki már élő állatok megnyúzását?

6. A nyugat hanyatlik! Woke diktatúra közeleg.

– Mindig is hanyatlott, aztán regenerálódott. Pont most meszelik el a faji alapú pozitív diszkriminációt az Egyesült Államokban, virágzik az altright is. Attól, hogy a woke egy szar, még nem kell más szart falni.

7. Mi nem vagyunk oroszbarátok!

– Valóban nem. A kormány minden szankciót megszavazott. De akkor a jobboldali sajtó és kommentmező miért ágál már huzamosabb ideje az oroszok mellett? Szemben áll a saját kormányával?

8. Antikommunizmus! Második világháborús nosztalgia!

– És a putyinista Sztálin-rehab?

Ps. Sose kedveltem az USA-t, és a nyugatot se úgy általában. Örkényt és Mrozeket ellenben annál inkább kedvelem.”