Nem könnyű a magyarságot kutatni

Posted by

>Kocsis L. Mihály
(A POZSONYI CSATA)

“>Most meg azon tűnődhetünk el: hogyan is történik az, hogy évekkel A pozsonyi csata (mármint a film) „sikere” után arról kell olvasnunk, hogy a csatát mégiscsak elvesztette a filmet megrendelő Magyarságkutató Intézet előző vezetése. „Sajnálatos, hogy 2020-ban – a Magyarságkutató Intézet előző vezetése alatt – több szakmai figyelmeztetés ellenére elkészült egy olyan animációs film a csatáról, amely az akkori főigazgató irányításával egy torz, szakmai hitelességet nélkülöző képet mutat.” Ez olvasható Intézet honlapján.
“>Emlékezetes, hogy három évvel ezelőtt már-már „magyarságpróbának” számított, hogy ki hogyan ítéli meg a filmet. Maga az intézetet létrehozó miniszter 30 millió forinttal ösztönözte a megrendelőket újabb, hasonló, a magyarságtudatot elmélyítő ismeretterjesztő filmek elkészítésére. Időközben azonban az Intézet korábbi vezetését leváltották, az új főigazgató a korábbi miniszter lett. Aki most elhatárolódott.

“>Megnyugtatással kell hogy eltöltsön viszont az a tény, hogy csak a filmtől! Magától a pozsonyi csatától nem, hiszen – „A Magyarságkutató Intézet a honfoglalást szentesítő pozsonyi diadal hőseivel és a reális tárgyi ismereteken nyugvó nemzeti büszkeség ügyével” továbbra is közösséget vállal.

<“>Nem könnyű dolog a magyarságot kutatni!