Majompóznán majomkirály

Posted by

Pandula Dezső
Kolozsvaros.com

Helyzet van, feleim, világhelyzet! Ahogy Virág elvtárs mondotta volt:  „A nemzetközi helyzet egyre fokozódik.”

Mostan Mákvirág nertárs köpködi ugyanezt, mint a szotyihéjat a felcsúti Pancho Aréna VIP-páholyában ugyanő. Naphosszat sulykolja: nyakunkon a III. világháború, nemszuverén szomszédunk szuverénkedése folytán. Migránshordák által megszállt agytekervényei folytán komplett armageddont vizionál, vérfagyasztó zombiapokalipszist. Galaktikus erők kénköves összecsapásának középpontjában vergődik ez a kicsinyke ország, óh jaj! Lóg fölöttünk az atomháború, mint a mondabeli Damoklész feje fölött a hajszálra akasztott kardja. Sulykolónak használja az teljes köz- és magánmédiáját.

De ugyanakkor veri a mellét, hogy Ő majd megvéd minket cefetül, csak addig is rettegjünk, féljünk, alázatoskodjunk rendesen. Teszi, pont ahogy Weöres Sándor rímbe szedte:

„Majompóznán majomkirály
majomnyelven szónokol
egyiké majommennyország
másiké majompokol.”

Majomország melldöngető csoportfőnökeként az ipse megfeledkezik arról, hogy a gibbonfélék (Hylobatodae) fejlődési vonala már 18 millió éve különvált az emberfélék (Hominidae) családjától.

Gerjeszti a rémhíreket, melyektől rettegnünk kellene. Holott csak az ő gatyája van tele attól való félelmében, hogy egyszert véget érhet a majomkodása. King-kongatja a vészharangot: „Olyan idők jönnek, mikor a gyenge népek elvesznek, az erősek megmaradnak.” Alapjaiban reng a Föld a talpunk alatt, minden eresztékében recseg-ropog, de Ő majd megállítja. Talán a Föld forgását is, mert nem ismer lehetetlent, ha a hazájáról van szó. Csak meg kell erősítenünk ehhez a Rengvédelmi Szerveinket és a védvonalainkat. Csak ki kell képeznünk és fel kell vérteznünk magunkat kellő őserővel minden és mindenki ellen. Megállítjuk Brüsszelt, megállítjuk Kijevet, ahol a rengés epicentruma van – csak Őt ne állítsa meg senki.

Részünkről persze a Novák Kataklizmával is kiegyeztünk volna, de a hazugság olyan, mint a kábítószer. Mind több kell belőle hogy hasson.