Go Home – Varga Judit!

Posted by

·
George Lazar

>A korrupciós botrányba keveredett és lemondatott Varga Judit igazságügyi miniszter jövő héten egyfajta propagandatúrára jön az Egyesült Államokba. Hivatalos meghívás nincs, amerikai kormánypolitikusok nem állnak szóba vele. A több államot érintő látogatás célja annak bizonygatása, hogy Varga Judit “nemzetközi méretű politikus”, akit tisztelnek és csodálnak az USA-ban. Delegációval jön, és Takács Szabolcs nagykövet fogja egyengetni útját az állomáshelyek között.
Vargának a Völner-Schadl csalási és megvesztegetési ügy mellett komolyabb problémája is lehet Amerikában. Ő hagyta jóvá a Pegazus kémszoftverrel való lehallgatásokat, amelyekkel illegálisan figyelték az Orbán kormány kritikusait – feltehetőleg az USA-ban is.
Varga tavalyi amerikai látogatásán Takács Szabolcs washingtoni nagykövettel és Pásztor István New York-i főkonzullal tárgyalt. Pásztor korábban dandártábornoki rangban vezette a magyar hírszerzést.. Nem lepne meg ha az amerikai lehallgatások is szóba kerültek.
Jó tudni azt is, hogy Orbán diplomatái manapság Putyin kompromat-technikáját alkalmazzák. Amerikai magyarokat toboroznak (vagy importálnak és fizetnek) azért, hogy azok másokat is behozzanak a rendezvényekre. Ott az Orbán politikusokkal készült filmekből és hanganyagból olyan anyagokat vágnak össze, amelyekben a rezsimet dícsérik az „amerikaiak”.
Varga például egy olyan fotót terjesztett amelyiken egy „amerikai magyar családdal” pózol. Valójában az alsó fotón Antal-Ferencz Ildikó jobboldali blogger látható családjával, aki ideiglenesen érkezett az USA-ba, mert férjét a TEVA vállalat áthelyezte. A jo texasi Beluska Éva tavaly „tapsoló brigádot” szervezett Orbán Viktornak és most is készül már a Varga látogatásra..

Részletek az e heti Élet és Irodalomban… az írás címe Spontán támogatás

Címkép: William Barr és Varga Judit