Rövid életű lesz Ludas Mátyás?

Posted by
>A Media1 a lap stábjából származó értesülése szerint a kiadó várakozásához képest jóval kevesebb példányszám fogyott el az új szatirikus havilap, a Ludas Mátyás első számából, ezért a kiadó máris a lap megszűnéséről határozott. Ezt ugyan a Ludas Mátyás több alkotójától is hallottuk, de Kocsis András, a kiadó ügyvezezője portálunk érdeklődésére azt mondta, csak július 21-én dönt a lap sorsáról.

„A héten posztoltam az örömhírt, hogy Ludas Mátyás címmel egy új vicclap került a piacra. Itt a kommentfolyamban is egy kisebb vita alakult ki arról, hogy van-e értelme egy olyan szatirikus újságnak, amely az elképzelés szerint inkább a mértéktartó, konszolidált humort preferálja, mint az odamondósat. Nos, aki azt gondolta, hogy nincs, annak most egy újabb örömhír: A kiadó az első szám eladási statisztikájának megismerése után leállított minden további munkát. Posztumusz rajzok következnek a Ludasból” – ezt írta ki a

Facebookon néhány nappal ezelőtt a Kartonkocsma nevű Facebook-oldal, ami Weisz Béla karikaturista, a Ludas Mátyás egyik közreműködőjének közözsségi médiás oldala.
A Media1 más forrásból úgy tudja, hogy a Ludas Mátyás első lapszámából mintegy 28 ezer példányt terveztek kinyomni és ebből nagyjából 8 ezer fogyhatott el a megjelenése óta a legutóbbi adatközlésig. (Kocsis nem említett számokat a telefonban.)
A Ludas Mátyás első borítóterve
A Ludas Mátyás első borítóterve

Az új, 56+4 oldalas lap rajzait Pápai Gábor mellett összesen mintegy 15 rajzoló készítette, köztük olyan nagyágyúk is mint például Marabu, vagy a hírünk elején már említett Weisz Béla. A lap nevét, a Ludas Mátyást Nagy Bandó András találta ki. Az indulást megelőzően még Ludas Mutyi és Ludas Manyi néven is emlegették. „A boldog vármegye” havilapja 999 forint / darab áron jelent meg június 21-én.