Emlékszel még Kaya Ibrahimra?

Posted by

Szabó Szabolcs
>A Fidesz alkotmánybírónak jelölte Haszonicsné dr. Ádám Máriát, aki fb tag volt egy Kaya Ibrahim által eltüntetett, Fidesz-közeli cégben. Haszonicsné Ádám Mária ugyanis a Quality Invest Rt.-ben volt felügyelőbizottsági tag. A cég egyike volt azoknak a cégeknek, amelyek rejtélyes módon – papíron – a mit sem sejtő Kaya Ibrahimhoz kerültek, majd “fantomizálódtak” a kilencvenes évek közepén.

Haszonicsné Ádám Máriát a Fideszhez régóta közel álló, a párt munkáját korábban is segítő hivatalnokként írták le forrásaink. A cégnyilvántartás adatai alapján ez a segítség kiterjedhetett arra is, hogy 1992 áprilisában elvállalta a Fidesz-közeli részvénytársaság egyik felügyelőbizottsági tagsági posztját.

A cégjegyzékből 1997-ben törölt társaságban Haszonicsné Ádám Márián kívül a Fidesz-közeli cégeket gründoló Simicska Lajos, Varga Tamás, a párt akkori gazdasági igazgatója, Such György, a Magyar Rádió későbbi elnöke, valamint Kollár K. Attila, az MDF volt gazdasági igazgatója is feladatot látott el. Haszonicsné úgy emlékezett, hogy1993 nyarán lemondott a tisztségéről, a cégnyilvántartás viszont 1997 áprilisáig feltünteti fb-tagságát.

A bizottsághoz eljuttatott öneletrajzából ez valahogy kimaradt. Nem baj, majd holnap rákérdezek!