Bezár a Budapest Jazz Club

Posted by

A magyar jazzélet egyik legfontosabb helyszíne a Facebookon jelentette be,
hogy a megemelkedett költségek miatt bezár.
>welovebudapest.com
A klubot 2012 óta a Jazzart Közcélú Alapítvány működtette a Fővárosi Önkormányzat közszolgáltatási partnereként. A bejegyzésből kiderül, hogy azóta 44,3%-kal, 833 500 Ft + áfa összegről 1 203 400 Ft + áfa összegre nőtt a havi bérleti díj, míg a 2020-ban megkötött, jelenleg is érvényben lévő szerződés szerinti 31 millió forint közszolgáltatási díj 9 600 000 Ft-ra csökkent. A Budapest Jazz Club számára további jelentős kiesést jelentett a szubvenciós összeg csökkenése, amely az eredeti 22,5%-ról mára 7%-ra esett vissza, a rezsiárak emelkedése pedig ugyancsak nehezített a helyzeten.

„A Fővárosi Önkormányzatnál 2022 októberében személyesen is jeleztük a helyzet tarthatatlanságát. Elmondtuk, hogy az állami szubvenciós források szintén elapadtak.
Folyamatosan magánkölcsönök folyósításával tartottuk fenn a közcélú alapítvány, a jazzklub működését.” A tárgyalások a Fővárossal folyamatosak voltak a háttérben, azonban nem sikerült megoldani a helyzetet, június 21-én a klub megkapta a bérleti megállapodás felmondását, június 26-án pedig a vagyonkezelő zárcserével és lakatokkal bezárta a Budapest Jazz Clubnak helyet adó ingatlant.

Az események ellenére a klub nem tett le az újranyitásról, és remélik, hogy rövidesen sikerül rendezni a problémát. A minden részletre kiterjedő Facebook-posztot alább olvashatjátok el teljes egészében.
https://welovebudapest.com/cikk/2023/6/27/ejszakai-elet-budapest-jazz-club-
bezar?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link