Az Európai Parlament nem menekülőút Varga Juditnak

Posted by

Varga Judit július 31-ével távozik az igazságügyi tárca éléről. Donáth Anna Facebook-oldalán reagált a hírre. A Momentum és a Renew Europe EP-képviselője a posztban emlékeztetett arra is, amikor az igazságügyi miniszterék falusi-csok támogatásból újították fel 195 négyzetméteres balatonhenyei házukat. Varga egyébként később visszafizette az igénybevett csokot.

Donáth Anna azt írta,

„Varga Judit váratlan lemondásával lényegében elismerte, amit a közvélemény eddig is sejtett: ő is érintett a minisztériumában történt, végrehajtói maffiával kapcsolatos visszaélésekben, és jobbnak látja, ha Brüsszelbe távozik. Sokadik botránya ez: két éve például az is kiderült, hogy falusi csok-támogatásból újította fel a balatoni nyaralóját. Csak azt nem értem, hogyan gondolhatja akár ő, akár a miniszterelnök, hogy az Európai Parlament lesz a megfelelő menekülőút számára.„
Csak szólok: az EP-ben százszor szigorúbb felügyeletre számíthat a miniszter az uniós intézményektől. Ott nem bújhat el a kérdések elől, és nem fog a segítségére sietni a propaganda, az ügyészség, meg az egész hatalmi gépezet.

Címkép: Varga Judit Völnerrel
Új Hét