Állami adomány Balog püspök egyházkerületének

Posted by

Farkas György
>Száztizenegy állami ingóság ingyen lesz az egyházé.  Azokat Orbán Viktor volt miniszterének egyházkerülete kapja. Az állami vagyonelemek ingyenes egyházi tulajdonba adásáról szóló határozat jelent meg a Magyar Közlönyben . A kormány ezúttal nem ingatlanokat, hanem ingóságokat ad át, hogy segítse a hitéleti feladatok ellátását. Az ingóságok értéke nem derül ki, azokat a Dunamelléki Református Egyházkerület kapja, ahol Balog Zoltán püspök, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke, Orbán Viktor volt minisztere szolgál.
Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszternek kell gondoskodnia arról, hogy az egyházkerülettel tető alá hozzák a szerződést a határozat közzétételét követő
harminc napon belül. Vélhetően nem lesznek jogi akadályok, hiszen az egyházkerületnek – honlapja szerint – egyik jogtanácsosa, Gulyás Gergely miniszter. Az ingyen átadott állami vagyonelemek nincsenek nevesítve. Azok a határozat mellékletében a Terrorelhárítási Központ (TEK) nyilvántartásában szereplő leltár- azonosítókkal szerepelnek, így csak annyit lehet róluk tudni, hogy az egyházkerület 111 per-, teher- és igénymentes ingóságot kap majd meg.