Szittya szikrák a gánti kőburkolaton

Posted by

Csillag István

>Kár, hogy amikor az Alaptörvényt elfogadtatta Orbán és annak időtállóságát méltatta gránitszilárdságúnak mondva azt, még nagyon szégyenlősnek akart mutatkozni, ezért nem azt mondta olyan szilárd a – folyamatosan módosítgatott – Alaptörvény, mint a gánti kő.

Lassan (M)Agyarország minden városának főterét gánti kő borítja. Sőt, a főterekről a környező utcákba kúszik a kőburkolat, ami igazán impozáns fejlődés az országnak, meg a gánti kőbányák urának, a miniszterelnök apjának, Orbán Győzőnek szemében. Ellenállhatatlan a gánti kő vonzereje. Kár, hogy amikor az Alaptörvényt elfogadtatta Orbán és annak időtállóságát méltatta gránitszilárdságúnak mondva azt, még nagyon szégyenlősnek akart mutatkozni, ezért nem azt mondta olyan szilárd a –folyamatosan módosítgatott – Alaptörvény, mint a gánti kő. Pedig most, hogy az új magyar vezérkari főnök a szittya hadviselés felé veszi az irányt, aminek már a hallása is nyilván oly édes a főnöknek, hisz a türk tanácsban is ennek az évszázados hagyományait ecsetelheti, milyen jól hangzana a gánti bércekről tova Szilágyi Ákos szava:

„fenn a bércen
talpig ércben
szittya hortyog
szinte szintúgy
szittya-társa
messzi hallik
hortyogásuk
hortyogása
szittya rittyent
szittya rottyant
hátrahortyint
visszapillanty
azt álmodja
hogy ő itt van”

Igazán megalakulhatna egy ilyen lóra termett vezér vezetésével a gánti szittyák hagyományőrző egyesülete. Főnökével Putyinnal, mint mokány szittyák mekkora sztyeppéken szutyongathatnák a népeket, miközben fakó lovukon lépdelve hány várost szólíthatnának fel a gánti kőburkolat alkalmazására, hogy a lovaik patkója szittya szikrát hányjon.