Ha nincs EU-pénz, nincs miből fizetni a talpnyalókat

Posted by
Hadházy Ákos
>Egy pofátlan polgármester megint feljelentett “rágalmazás” miatt, de a bíróság rövid úton leoltotta az ügyet. Mondjuk ez nem meglepő, ha tudjuk, hogy a lepsényi Salamon Béla (csak névrokona a legendás kabaré színésznek) azért jelentett fel “rágalmazás” miatt, mert leírtam, hogy 7.8 millió EU-s pénzt kapott egy olyan falusi szálláshelyre, amit soha nem hirdetett meg szállásként. A bíróság szerint természetesen tényt állítottam és amit leírtam, az tényállásszerú volt. Az pedig, hogy egy polgármester 7.8 millió EU-s pénzből olyan nyaralót épít, amit nem hirdet meg, az közügy, amiről szabad vitatkozni.
A szép magyar történetet itt mutattam be. https://www.facebook.com/hadhazyakos/posts/794432258711737, Akkor is elmondtam, hogy Lassan nem is igazi polgármester, aki nem csippentett le magának egy vendégházat (legutóbb pl. a lombkoronás polgármester soha nem használt kéglijét mutattam meg, ahol még az EU-s tábla sem volt kint). Ez sok dolog miatt aggályos, de leginkább akkor, ha tudjuk azt, hogy a polgármesterek viszonylag közvetlenül is befolyásolhatják az ún. Vdékfejlesztési Program EU-s pénzeinek elosztását. A beérkező pénzeket ugyanis – látszólag demokratikusan – a hangzatos nevű Helyi Akciócsoportok véleményezik, „koordinálják a helyi igényeknek megfelelően”. Ezeket a régió települési, illetve azok polgármesterei alkotják, Lepsény például a MEZŐFÖLD Helyi Közösség Egyesület tagja.
A kormánynak nem csak azért fáj az EU-s pénzek felfüggesztése, mert a dúsgazdag oligarcháinak elapadnak a forrásai, hanem azért is, mert nincs miből kifizetni a talpnyaló polgármesterei szolgáltatásait- pl ilyen vendégházakkal.