A nagy ölelés kommunikációja

Posted by

Skrabski Fruzsina

Szekunder szégyenérzetem van miatta.
A mondandója: annyira hülyék vagytok, hogy a legegyszerübb kommunikációt kapjátok!
Háborúpárti, nesztek!
Ez mitsem változtat azon, hogy egész Európa a háborút támogatja (megjegyzem, a délszláv háborúban fegyvereket küldtünk a horvátoknak és akkor ezt nagyon ünnepeltük), de az is igaz, hogy a délszláv háború más volt, mint a mostani, de tény, hogy fegyvereket küldtünk egy háborúba, tehát segítettük, hogy folytatódjon.
Szóval Gyurcsány a mumusom, a feleségével együtt, úgyhogy fontos vele riogatni, de!
Tényleg a plakáton szereplő emberek Amerika és az EU háborús politikáját támogatják, ami ugye támogatja Ukrajnát, de nem gondolnám, hogy háborúpártiak, hanem “csak” máshogy gondolkodnak az aktuális helyzetben.
Kiakadok azon, hogy az EU megbélyegez minket, oroszpártinak állít be, de akkor mi se kellene túltoljuk a másik oldal véleményének megbélyegzését.
Értem azt is, hogy a háború a legfontosabb téma, a legjobb mozgósító erő, de mi lenne, ha nem csak az lenne a szempont a kommunikációban, hogy mi a leghatékonyabb mozgosító erő, hanem például az, hogy itt a nyár, mennyire szoronganak az emberek, túl vagyunk covidon, menekült hullámon, mi lenne ha végre hagynánk magunknak egy kis boldogságot, jókedvet, fellélegzést.
Persze nehéz, miközben sokan az utolsó tartalékaikat élik fel, spórolnak, de akkor is van remény, nem kell még egy háborús plakáttal is fejbe vágni az embereket.
Régen tudtunk szeretni, ünnepelni, itt a jobboldalon: békemenet, korona, polgári körök, hiszünk a szeretet és az összefogás erejében.
Én a nagyölelés kommunikációjában hiszek, pláne, hogy per pillanat nincs kampány (tudom kampány mindig van és tudom, hogy hihetetlen profi a kommunikációs gyárunk), mégis kérnék egy lélegzetvételnyi szünetet, egy kis ellenségeskedésmentes, gondolkodó, szeretetből fakadó kommunikációt, mert az emberek boldogsága javítja az egészségi állapotukat, ami növeli a GDP-t, aminek ugye gazdasági haszna is van, ha az a fontos.