Schmidt Mária és a józan ész

Posted by

Barthalas Zsuzsa

>Határozottan aggódom Schmidt Mária Terror Háza főigazgató (van mellékigazgató is?), egykori kétes hírű, ingatlanmágnás férje után milliárdossá lett nagysasszony alternatív valóságot, pontosabban arra “áthangszerelt”, múltat kreáló, sokak szerint valósághajlító, történelemhamisító, NER-kompatibilis, házi történész elmeállapotáért!

Fogalmam sincs, hogy miért éri meg neki az ölébe hullott, naponta busás profitot hozó, milliárdos vagyonkája mellett Orbánék zsoldjában állni, bár meglehet, hogy a vér-agy-gáton áthatoló “nemzeti téboly” nevű vírusfertőzés állhat a korábban ismeretlen, de mára már a teljes NER-ben megfigyelhető elmekórtani jelenség mögött!

Amikor csak megszólal a fent nevezett, köpénzzel és havonta több milliós járadékkal kitömött, értsd: “kitartott” nagyságos főigazgatónő, újra és újra biztos jelét mutatja az “elmeháborodottságnak”.

Ékes bizonyítéka ennek az a kijelentése, hogy szerinte Ukrajnában tulajdonképpen nincs is háború: “Most még Oroszország nem háborúzik Ukrajnával szemben, ez még különleges hadművelet vagy különleges akció” – jelentette ki szakértői magabiztossággal annak az embernek a TV-show-jában, akinek szájából kiáramló verbális tudatszennyezést egy ismeretlen mémgyártó az emberi emésztőrendszeri végterméket derítőkből szippantó kocsi kivezetőcsövén kifolyó tartalomként ábrázolta! (Igen, a Bayer-show-ról van szó -igen, közpénzből!)

Schmidt Mária szakértői vehemenciával kifejtett megállapítása egyenesen a putyini propagandaközponttól átvett magyarra fordítás. Az unalmas “terror-házi” hétköznapokban néha izgalomra vágyó nagysasszonynak ezek szerint csak sima hadgyakorlat, műveleti esemény az ukrajnai népirtás, a bucsai brutális mészárlás, a tizenéves kislányok csoportos megerőszakolása és/vagy meggy*lkolása, Szerhij Pataki kárpátaljai katona videón rögzített lefejezése, a lebombázott iskolák, kórházak, tizemeletes lakóépületek, a mariupoli gyermekek elhurcolása, szüleiktől való elrablása, több tízezer civil leölése, mert ugye ez csak egy hadgyakorlat a terepasztalon?

Schmidt Mária újdonsült katonai szakértőhöz nem jutott el az az infó sem, hogy ezek a háborús bűntettek mind a Hágai Nemzetközi Bíróság elé fognak kerülni, hogy nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki kedvence, az agresszor, Vlagyimir Putyin ellen, amelyet az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése (PACE) is megerősített! Schmidt Mária történészként is képtelen felfogni, hogy ez mit jelent, hogy amikor egy ország vérszomjas, cezaromán, fajelméleteskedő (“ukrán nép nem is létezik” – V.P.) vezetője egy másik ország elfoglalását és népének kiirtását kezdi meg, az nem különleges hadművelet, hanem háború, véres, katonai agresszió, emberiesség elleni bűntett ! (És a formállogika szerint az se tűnik fel neki, hogy ha nincsen háború, akkor nem létezhet az orbáni “újbeszél” szerinti “háborús infláció” sem!)

Miközben ő, a NERkegyenc igazgatja a TERROR HÁZÁT, miközben pont azt mutatja be az intézménye, hogy milyen áldozattá lenni, aközben egy finom kávé mellett azon elmélkedik, hogy az “ölés” olyan relativ dolog, mert hát az öldöklésre parancsot adó csak úgy “műveletezik”, meg hát aki Orbán pajtija, gazdija annak neve dicsőség, cselekedetei helyesek, morális magaslaton állnak! (Agyrém!) Arra persze nem gondol, hogy Sztálin, Hitler, Szálasi is ugyanezt tették, mert ugye pont a Terror Házában ez számára nem nyilvánvaló.

Arra sem gondol, hogyha anno az ő férje nem születik meg, mert származása okán a teljes családja vagy a Dunába lőve, vagy Auschwitzba deportálva végzi, akkor ő, Schmidt Mária ma nem lenne az ő milliárdos özvegye, valószínűleg azt se tudnánk róla, hogy kicsoda, max egy levéltárban ücsörögne, alulfizetve, porosodó iratok között, vagy esetleg éhbérért taníthatna egy iskolában… Schmidt Máriának nem okozott és nem is okoz problémát az antiszemita, xenofób, vagy homofób kormányzati propaganda, annak ellenére, hogy családi érintettsége okán ezek mind sértik egyes családtagjainak az emberi jogait, azaz maguk is célpontjai ennek a verbális attaknak, agressziónak.

Mi ez, ha nem elmeháborodottság és/vagy erkölcsi züllöttség, alávalóság, saját családtagjainak elárulása, áldozatként való felajánlása saját karrierjéért cserébe? Nem gondol bele, hogy ahogyan anno elindultak a nyilasok összefogdosni, lemészárolni zsidó honfitársaikat, ugyanúgy elindulhatnak egy adott pillanatban a Budaházy- és MI HAZÁNK-os szélsőjobberek, újnyilasok? Vagy abban bízik Schmidt Mária, hogy lesz egy lista a baráti zsidókról és a nem baráti zsidókról, hasonlóképpen a melegekről? Amikor kiszabadul az ordas eszmék szelleme a palackból, akkor csak idő kérdése, hogy mikor lesz belőle fizikai erőszak és népirtás!

És ezt pont Schmidt Mária ne tudná? Ja, aki az elmeháborodottság azon szintjén áll, hogy szerinte a mai Németország már nem is létezik, ráadásul azoknak ott még internetük sincs, annyira elmaradottak, vagy akinek a klímaváltozás, klímaválság globális problémaként nem is létezik (bár tudhatna róla zöldpárti képviselő fiától), mert ez szerinte olyan, mintha betiltanánk az időjárást, szóval aki ennyi sületlenséget képes mondani a szájával, azt jobb lenne hallgatásra bírni, mert így tényleg önmaga paródiája lesz. Bár lehet, hogy pont az a cél, hogy ez az “agyköd” telepedjen rá ennek a szegény, elhülyített társadalomnak a Fidesz által folyamatosan szennyezett “elméjére”.