Így írnak ők

Posted by

Kinyó Norbert

Évek óta tapasztaljuk, hogy ez a kormányzat mesterien használja a kommunikációt, hogy elfedje a bajokat, hogy minden rosszért az ellenzéket tegye felelőssé, hogy mindig legyen bűnbak.
Csak a kormány, pontosabban az azt irányító vezető nem hibázhat. Sőt, arra sem emlékszünk, hogy immáron 13 év alatt lett volna bármilyen önreflexió az ország vezetői részéről. Az igazi szemfényvesztés abban áll, hogy egy szűk csoport érdekében verik el a többség adóforintjait, kormányzati kommunikáció címén milliárdokat öntenek ki az ablakon, plusz újabb 100 milliárdért tartják fenn a mindenben a kormánypropagandát kiszolgáló ún. közmédiát.

És akkor a szerencsétlen ellenzék “talál” négymilliárd forintnyi külföldi kampánypénzt és azóta a kormányzópárt és a propagandamédia telik torokból harsogja, hogy “dollárbaloldal”. Mégiscsak hallatlan, hogy Amerika és “tudjukki” beavatkozott a magyar választásba. Nincs új a nap alatt. A Rogán féle propagandaminisztérium bármire képes. Az
elmúlt néhány napban ismét csavartak egyet a történeten és új kosztot főztek ki a boszorkánykonyhában.

A tanárok engedetlenségével és demonstrációjával lényegében hónapok óta nem tudnak mit kezdeni. Persze Rétvári Bence államtitkár többször gyalázatosan válaszolt az Országgyűlésben, Pintér miniszter pedig odavakkantott néhány keresetlen szót Ám a kormányzati média leginkább az elhallgatás technikájával élt. Esetleg sokadrangú hírként kezelve megemlítették, hogy volt valami diák-tanár tüntetés a fővárosban.

Szombat reggelre azonban fordult a kocka. Immáron a Budapesti Rendőr- főkapitányság (BRKF) segítségével megfordították a narratívát. Azt igyekezett bebizonyítani a kormányzati kommunikáció, hogy erőszakos baloldali tüntetők támadtak rá a rendőrökre. Emlékszünk tíz nappal korábban a Várban a kordont védő rendőrök elveszítették a türelmüket és könnygázzal fújták le a békésen demonstráló diákokat. A nyilvánvaló törvénysértés védhetetlen volt. A péntek esti demonstráció után a Fidesz Lendvay utcai fantomszékházához
vonuló tömeget azonban aránytalanul nagy rendőri erő állította meg és csalta csapdába. És mint minden “tisztességes” tüntetésen kódolva volt a lehetséges rendbontás is, már csak egy kicsit kellett hergelni a tömeget.

Az akció elérte célját. A BRFK már hajnalban rendkívüli sajtótájékoztatót tartott, hogy a nyilvánosság elé tárja a bizonyítékokat. Előkerült néhány a rendőrök felé
dobott palack, sőt rozsdás csavar és egy mackóalsó is.

Idézet következik!

“A már jogellenes gyűlés résztvevői a Rippl-Rónai utca és a Lendvay utca kereszteződésében verbálisan, majd tettleg provokálták a rendőröket. Az egyenruhásokat lökdösték, kezdetben papírrepülőkkel, később különböző tárgyakkal dobálták: sörös dobozokkal, üveg-, fém- és műanyagpalackokkal füstgránáttal, nagyméretű vascsavarral”. Ez óriási! A rendbontás úgy kezdődött, hogy papírrepülőkkel megdobálták az egyenruhásokat. Szegények teljes protektorban nem tudták hogyan védekezzenek. A rendőrök 15 embert igazoltattak, hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt két embert a helyszínen elfogtak és előállítottak. Négy fiatalt biztonsági intézkedés keretében, a saját testi épségük védelmében emeltek ki, mivel az “erőszakos tömeg”; hozzápréselte őket a rendőrsorfalnak.

Fülöp Gergely, a BRFK kommunikációs osztályának a vezetője úgy fogalmazott, hogy "ez az egyre agresszívabb támadás, ami közvetlenül veszélyeztette volna a rendőrök testi épségét, megalapozhatta, megalapozta volna a rendőrségi törvény által szabályozott kényszerítő eszközök alkalmazását, azonban a rendőrök “óriási türelmet” tanúsítva testi erővel
tartották vissza “ezt a néhány száz feldühödött, megvadult ember”. Magyarul megtehettük volna, de mégsem fújtuk le őket könnygázzal.

A kormány propaganda-akciója sikeres volt. Reggeltől az M1 és a hirado.hu másról sem értekezett, mint arról, hogy éjjel erőszakos tüntetők támadtak a rendőrökre. A kormánypárti Deák Dániel „elemző” a tüntetés előtt még arról posztolt, hogy „Kezdődik a balos forradalom. Talán egy turistacsoportnyi ember ma is összejön!”.

Ezt a Mandiner publikálta , ám a a bejegyzés idővel eltűnt a facebookról és 20.20-kor már feltűnt az új narratíva, DD így fogalmazott „Nincs új a nap alatt: ugyanazok a politikusok szervezték a mai tüntetést, akik a háborúpárti kampányt is szervezik. Ugyanazok, akik az elmúlt évek összes
erőszakos tüntetését szervezték. De a magyarok szerencsére nem engednek a dollárbaloldal nyomásának, nem dőlnek be a destabilizációs kísérletnek, nem hagyják, hogy a baloldal belerángasson minket a háborúba!”

Magyar Nemzet: A provokáció ellenére ezúttal nem volt könnygáz. Az M1 Híradója szerint a Lendvay utcában a rendőrök elleni támadást Tordai Bence irányította . A megmozdulást az Egységes Diákfront „Gyerekeket bántasz! – 7igennel gyermekbántalmazó rendszer ellen” címmel, a korábbiak folytatásaként hirdette meg. A demonstráció végén a tüntetők egy csoportja – Tordai Bence vezetésével – a Fidesz székháza elé vonult, de a Lendvay utca mindkét oldalát a rendőrség lezárta.

Origo.hu: fémdobozokkal, vascsavarokkal támadtak a rendőrökre .Az Origo szerint szerint Tordai Bence szélsőbaloldali országgyűlési képviselő irányította a támadásokat. Aki csak a kormány ellenőrzése alatt tartott médiából tájékozódott azt hihette hogy Budapest utcáira visszatért a 2006-ban megismert erőszak. Holott egy- egy Fradi-Újpest előtt, után nagyobb balhék vannak, megdobálják a rendőröket, hanggránátokat és füstbombákat robbantanak, szétvernek metrókocsikat, ám a BRFK mégsem tart rendkívüli sajtótájékoztatót. The Show Must Go On. A show-nak folytatódnia kell.