Embercsempészek szabadon

Posted by

A büntetésvégrehajtás kisbusza egészen a pályaudvarig viszi az öt fős csoportot Szombathelyen, ahonnan aztán szét is szélednek. Embercsempészeket engedhettek szabadon reggel Szombathelyen – derül ki az RTL Híradó rejtett kamerával rögzített csütörtöki riportjából. A felvételeken az látható, ahogy megérkezik a vasútállomásra a büntetés-végrehajtás kisbusza, majd kiszáll belőle 5 férfi, és szabadon elsétál.

Tömegével engedi rá Európára az Orbán-kormány a külföldi embercsempészeket a hazai börtönökből Szinte az amnesztiával felérő lehetőséget kapnak a magyar kormánytól a Magyarországon embercsempészet miatt elítélt külföldiek, köztük olyanok, akik szervezett bűnözői csoportok tagjai: szabadon távozhatnak a börtönökből, a magyar állam pusztán annyit kér tőlük, hogy 72 órán belül hagyják el az országot. Azt rájuk bízzák, hogyan tesznek eleget ennek.

Az RTL Híradónak a Belügyminisztériumtól nem cáfolták a történteket, azt írták, hogy az embercsempészeknek 72 órán belül el kell hagyniuk az országot. Ha a rendőrség azt észleli, hogy ez nem történt meg, vagy az embercsempész visszatért, akkor elfogják, és a hátralévő büntetését is le kell töltenie.