Játék a nagyfiúkkal

Posted by

George Lazar
(FB)
A magyar kormánysajtó meglepetten kommentálja azokat, hogy titkosszolgálati jelentések szerint az ukrán elnök javasolta, hogy robbantsák fel a Barátság kőolajvezetéket. Én azt nem értem, hogy miért meglepetés ez?

Az Orbán rezsim "béketerve" nyíltan Ukrajna feldarabolása mellett lobbizik és eurómilliárdokkal támogatja Putyin hadigépezetét. Orbánék az orosz olaj és gáz egyik leglelkesebb európai vásárlói, sőt az OTP Bank még terjeszkedik is Putyin Oroszországában. Ha “véletlenül” üzemképtelenné válna a Barátság kőolajvezeték borítékolható hogy Orbánék semmilyen támogatást nem kapnának a NATO-tól. Az az orbáni szöveg, hogy a Barátság-vezeték felrobbantása “egy NATO-tagállam elleni szabotázs” nem sok szimpátiát kapna…

A budapesti rezsim és politika már összeomlott, a magyar gazdaság elleni szankciókat már korábban felvetették Amerikában. Például szankcióznák a Magyarországon gyártott kínai autó akkumulátorokat.
Magyarország egy pici állam, jelentéktelen iparral, törékeny gazdasággal. Orbán, realitásérzékét elveszítve, “világméretű” államférfinak képzeli magát. aki kihívta maga ellen az Egyesült Államokat. Biden elnök személyét és családját támadja, kihívta maga ellen Ukrajnát, Zelensky elnököt támadja, és persze az EU-t, Brüsszelt, Soros Györgyöt, a svéd kormányt, a románokat, a lengyeleket…. Orbánnal elhitették, hogy Trump esetleges győzelmével a budapesti rezsim megmenekülhet… További jó álmodozást! Focihasonlattal élve
Orbán egy NB II-es játékos, aki Messinek hiszi magát és a "nagyfiúkkal" próbál játszani…
Most már bizonyos, hogy megégeti magát és szomorú vége lesz uralmának. Váratlan sokkok érhetik a magyar gazdaságot. A kérdés számomra az, hogy hogyan tudják párttársai eltüntetni Orbánt a magyar politikából… Ki lesz az a Brutus, aki feni a kést?