A jól kereső, képzett nő nem “oldalborda” többé

Posted by

Vakmajom
>Egyre több nő keres ugyanannyit vagy többet a házasságban-kapcsolatban, mint
a férfi partner.

Lehet, hogy egy grafika erről: , szöveg, amely így szól: „Keeping Up with Breadwinning Among married couples in the U.S. women' S financial contributions have tripled in the last 50 years. Share of marriages by type of earnings arrangement 100% 90 80 WIFESOLE 70 WIFE PRIMARY 60 50 EGALITARIAN 40 30 HUSBAND PRIMARY 20 10 0 HUSBAND SOLE 19721982 1982 1972 1992 2002 2012 2022”

Amerikai statisztika. Keresők: csak a feleség, a feleség a főkereső, egyforma, férj a főkereső,férj az egyedüli

És ahogy a nők között egyre több a diplomás, jól kereső, pénzügyileg teljesen független (aki amúgy nem is feltétlenül házasodik meg, anyagi szükségből biztosan nem, hiszen nem szorul rá, és egyre nehezebben is talál magához képzettségben illő partnert), úgy fog ez a jelenség egyre terjedni. Hiszen a fiatal diplomások között a legtöbb fejlett országban már jelentős többségben vannak a nők. A magasan képzettek pedig többet keresnek, ergo egyre több olyan kapcsolat lesz, ahol a nő képzettebb, ergo többet keres. Ez az igazi emancipáció, és felszabadulás az anyagi függésből. A jól kereső képzett nő nem “oldalborda” többé. Megáll a saját lábán. Minimum egalitárius kapcsolatot igényel, anyagi értelemben is. Teljes egyenjogúságot. Pár évtized, és az ilyen statisztikáknak semmi értelme nem lesz, mert semmi furcsa nem lesz abban, hogy a jövedelmek csak a képzettségtől, rátermettségtől függnek, a nem nem számít. Irreleváns. A normális a nemvakság.

Többet keres egy okos és képzett nő? Mi ebben a furcsa és említésre méltó? Alap. És helyes. És a folyamat óriási erőforrásfelszabadulás a társadalom egésze számára, nagyban hozzájárul az általános prosperitáshoz. Ásatag vallásos országok, amelyek korlátozzák, a konyhába zárják, rabszolgaként tartják a nőket, ezért is nem fognak fejlődni sehová.
Éljen a sokat kereső, anyagilag teljesen önálló nő!