A mi birkánk

Posted by

Barthalas Zsuzsa

>Azért lássuk be, hogy a “juhos kabalát” (atlétikai VB) kreáló nyertes pályamű alkotója akár egy belső, NER-zsoldos szabotőr is lehetett (humora is van), hiszen pont egy racka juhocskát, birkácskát választott ennek a mélymagyarkodó, újklerikális-újfasisztácska, kleptománocska sportfetisiszta kormányocska cirkuszának újabb pénzégető eseményének szimbólumává! A Jouhuu is annyira fantáziadús névadás…, gyanítom, hogy “habonyárpika” vagy “deutschtompika” súghatta, néminemű fehér por szippantása után. Hajaz a youtube-ra és a “juhé, itt vannak a juhaink”-ra (értsd: hiszékeny birkák!), a mi drága népünk, akinek már a szemét is kiloptuk, de boldogan örvendeznek és még rózsafüzér morzsolgatás közben is
érettünk imádkoznak, mert elhiszik, hogy bár szikes a talaj és csak gyom, mérgező dudva nő ki belőle, de ez ám a dús legelő, maga a Kánaán, ahova mi, a gazdik vezettük őket! És a fideszes kisjuhok boldogan bégetnek a karámban, nem zavarja őket, hogy a füvet javarészt már lelegelték előlük, ahogyan az sem, hogy a kapunál ott állnak a vicsorgó, NER-tenyésztett, felfegyverzett vérfarkasok. A juhocskák boldogok, hogy nem jönnek a PIRÉZEK, a MARSLAKÓK és persze a soros-gyurcsány-libsi-brüsszel-féle veszedelmes szörnyek, mert akkor lenne igazán rossz nekik, hiszen még az a kevés fűszálacska, meg talpalatnyi földecske, amivel a lábacskáikkal állnak a szikes talajon – az se lenne, ráadásul ezek még ki is hajtanák őket egy ismeretlen, nagy, dús füvű, gyógynövényekben is gazdag, karám nélküli legelőre és akkor jujjj, mit kezdenének azzal a veszélyes szabadsággal és bőséggel? Biztos csak átverés az egész!
Sokkal jobb zörgőcsontra éhezni egy ismert karámban, ahol a kedves, őket védelmező, élesfogú, harci, NER-farkasok legalább vigyáznak rájuk, s néha megengedik nekik, hogy a kirakott, repedezett falú itatókból néminemű vizecskét is lefetyeljenek maguknak! És aki jól viselkedik, az kaphat extra adag penészes lucernát is, csak a NER-vérfarkas-bácsi lábacskáját kell fényesre nyalni érte! Summa summarum a juhocska nyakdíszével (koppintva a kedves vezető, a fődespota NER-vérfarkas Nagymagyarországos, irredenta szimbólumos, focistás, nemzetieskedő sálcsodáját) a tervező egyszerre fricskázott egyet a megrendelőnek és kenegette hájjal az önimádó kedves vezetőt! Szóval ebből a szemszögből nézve még azt is mondhatnánk, hogy ez egy virágnyelvű üzenet: “A császár/király MEZTELEN!” Ha pedig komolyan gondolta a tervező és szervilizmusból tette ezt, akkor már nyugodtan mondhatjuk azt, hogy ez nem fricska, nem humor, csak a nyájon és NERnyikeken egyre jobban eluralkodó nemzeti téboly. (És akkor még a kancsal birka pocakját uraló diszkrét, Fidesz narancssárga tollazatról nem is tettünk említést – a szerk.)