Böjte és a fejsze foka

Posted by
Iván Gizella
>Böjte Csaba újra bebizonyította, nem méltó a papi hivatásra. Viselkedése egyre inkább nyilvánvalóan szégyen, felháborító és primitív. Tudom, hogy megint sok levelet fogok kapni az erdélyi ismerősöktől, rokonoktól, sőt itthoni Böjte rajongóktól is, de akkor is kijelentem, szégyen, amit csinál, mert már elhiszi magáról, hogy ő az, aki azt is megmondhatja, hogy viselkedjenek a nők a férjeikkel, az anyák a gyerekeikkel. Erre itt bizonyíték, s ezt a Transtelex írta meg, mikor így beszélt anyák napján.
„Hát mondom, ilyenek a nők. Ha virágot kapnak turbékolnak. Ha a fejsze fokával kopogtatják a vállukat, akkor sikoltoznak. Nem olyan komplikált a női lélek. (…) Mindig, amikor egy ilyen asszony jön, akkor a kollégáknak elmondom, el kell vinni a fodrászhoz, aludja ki magát, szép ruhákat kell venni a turkálóban, és nagyon hamar megnyugszik, biztonságban érzi magát a nő. Kicsit sírdogál, de tényleg talpra áll.”
Lehet mondani, kiragadtam e szöveget a környezetéből, de bizton állítom, sokkal rosszabb a helyzet, ha a teljes szöveget megismeri az ember. (https://transtelex.ro/…/bojte-csaba-szekelyudvarhely…)
Osztja az észt, szórja az igét, közben a rá bízott árvaházban megbocsáthatatlan dolgok történnek, szexuális erőszak gyereklányok ellen, amit ő a csuhájával takargat. Még azt sem ismeri el, hogy megtörtént, amire bizonyosság van, aljas módon a leánygyermekeket vádolja hazugsággal. Évekig tartó erőszak, amiről sokan tudnak, csak épp a vezető nem? Micsoda vezető az ilyen? Egy válaszom van, hazug.
Ettől alávalóbb viselkedést egy szerzetestől el sem lehet képzelni. Az, hogy nem ismeri el a felelősségét az árvaházban történt abúzosok miatt, csak azt jelenti, tudott róla. Egy kirakat árvaházat vezet, amibe ömlenek a magyar adóforintok. Nem más ő, mint egy kirakatember, aki rendre politikusokkal smúzol és hazugságban él.
Ráadásul aljas módon szól bele a magyar belpolitikába, ugyancsak ártatlan gyermekek lelkét összezavarva. Nem olyan régen történt, emlékezzünk csak, midőn Budaházy bácsiért imádkoztatta az árvákat. Azt gondolom, Böjte Csaba pap létére megérett arra, hogy megvessem. És meg is teszem. Egyrészt azért, mert ártatlannak tartja a terrorizmus miatt jogerősen elítélt Budaházy Györgyöt. Ez azt jelenti, hogy nyíltan támogat egy terroristát, egy olyan embert, aki a társadalomra veszélyes. Másrészt azért, mert szemét módon gyermekeket von be a politikai játszmájába.
S újabban pedig azért, mert a nőket alávaló, szolgalénynek tekinti, akinek egyetlen feladata és életcélja, hogy a férjnek engedelmeskedjen és akkor kap simogatást, meg talán egy ruhát a turkálóból. Na és akkor minden rendben is lesz. Az ő világában.
Nos kedves Böjte Csaba, én önt eddig sem tartottam sokra, de ezek után tényleg azt kérem, ha Istent ismer, álljon az oltár elé, és kérdezze meg tőle, mit keres maga még egy árvaház élén, s meddig viselheti még a szerzetesi ruháját?