Az apátság a “Kaszásról”

Posted by

rtl.hu

A közvetítés nézői értetlenül álltak a látottak előtt. A brit királyi család rajongói, akik nyomon követték III. Károly koronázását a televízió képernyője előtt ülve, értetlenül álltak a látottak előtt, amikor egy baljós kísértet suhant el a ceremónia elején a Westminsteri apátságban, május 6-án. A köpenyes alak egy hosszú botot tartott a kezében, ami sokak szerint egy kasza volt, amit a halált megszemélyesítő Kaszás hord magánál.

A Westminsteri apátság most reagált a találgatásokra, és felfedte, hogy ki is volt valójában a titokzatos alak – írta meg a Daily Star. A Kaszásnak tűnő illető valójában csak a sekrestye egyik dolgozója volt, aki napi ügyeit intézte, annak ellenére, hogy épp akkor zajlott az apátságban 70 év után az első koronázás, amit közel 19 millióan követtek élőben az Egyesült Királyságból.

A sekrestyés az apátság közösségének egyik tagja, aki segít a vallási szertartások lebonyolításában, de nem tartozik a papok közé. Előfordul, hogy a püspök vagy esperes előtt vonulnak fel egy bottal a kezükben.
De pont a koronázáson?