Változnak az idők, változnak a vélemények?

Posted by

Gréczi Zsolt (FB)
Gábor, ha „határtalanul rosszul voltál” 2006-ban, elfelejtettél kiszállni az államtitkári Audiból. Egyetlen szavad sem volt, mert kellett a sarzsi. De ha te így gondolkodtál a saját kormányodról, amelyben a pártod koalíciós partner volt, nem volt muszáj irodával, titkársággal „koalíciós” államtitkárnak lenni.

Úgy érezte a Gyurcsány-kormány államtitkára, hogy meg kell írnia a hvg.hu-nak, hogy őt 2006-ra emlékezteti, ahogy a diákokkal szemben erőszakot alkalmaztak a rendőrök a Karmelita kolostornál. Azt írja Horn Gábor, hogy „a Gyurcsány-kormánynak magam is tagja voltam, határtalanul rosszul voltam a korabeli rendőri agressziótól, s egyáltalán nem mentve az akkori szörnyűségeket, megjegyzem, hogy akkor több mint kétszáz rendőr szorult egészségügyi ellátásra a tévészékház ostroma után, majd ezt követően mintegy „revansként” léptek fel a rendőrök a megbocsájthatatlan agresszióval.”

Gábor, te melyik országban éltél 2006-ban? Nem vetted észre, hogy betonlapokkal, baseball-ütőkkel, kövekkel, autókból irányítva támadtak a rend őreire 2006-ban? Nem revansként, hanem azért, mert Orbán tudatosan, előre megfontolt szándékkal összeeresztette a városban törő- zúzó garázdákat az Astoriánál rendezett fideszes nagygyűléssel. És mindez egy hónappal a tévészékház elleni támadás után. Mindezt azért, mert Orbán kétszer egymás után vesztett választást. (Így lehettél államtitkár…)

Szerinted a világon bárhol mit tesznek a rendőrök, ha megtámadják őket, ha kirakatokat zúznak be, autókat gyújtanak fel és törvénytelenül hidat foglalnak? Bizony, erőszakot alkalmaznak. Az a dolguk. Idézhetted volna államtitkárként, és most is Nyitray András, akkori fideszes képviselő parlamenti bizottsági szavait, miszerint a rendőröknek éles lőszert kellett volna használni a rombolók ellen… Felhozhattad volna, hogy aznap délelőtt még több, mint 50 ország állam- és kormányfője ünnepelte Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel a forradalom emlékét, aztán délután feldúlták a város békéjét, és az 56-os emlékmű esti avatására nem félt eljönni Kosáry Domokos, bezzeg Sólyom László. Emlékezhettél volna így is. De neked még most is erősebb a Gyurcsány-fóbiád, mint hogy tisztességesen viselkedj.

Gábor, ha „határtalanul rosszul voltál” 2006-ban, elfelejtettél kiszállni az államtitkári Audiból. Egyetlen szavad sem volt, mert kellett a sarzsi. De ha te így gondolkodtál a saját kormányodról, amelyben a pártod koalíciós partner volt, nem volt muszáj irodával, titkársággal „koalíciós” államtitkárnak lenni. Mindenki jobban járt volna, ha lemondasz. Talán a koalíció is erősebb lett volna. Még szerencse, hogy Vásárhelyi Mária, Jánosi Katalin és mások pontosan látják, hogy a 2006-os semmiben nem hasonlítható a 2023-as rendőri magatartáshoz. Akkor romboló emberekkel szemben kellett megvédeni a rendőröknek önmagukat, és fenntartani a rendet, most meg békés diákokra támadtak.

Gábor, ilyenkor értik meg sokan, miért lett az a sorsa az SZDSZ-nek, ami. Nagy szerepet vállaltál benne a saját erkölcstelenségeddel. És szerencsére elég sokan vagyunk, akik még emlékszünk, mi történt 2006-ban, és mi történik 2023-ban. És merünk szembe menni a fideszes mantrával, amely az éles lőszert hiányolástól jutott el a gonosz rendőrökig.
Amit írtál, az megalázza a mai rendszer ellen, és az oktatás szabadságáért vonuló diákokat, azok nemes törekvéseit.
Nagy szégyen egy pedagógustól.