Rosszabbul élünk, mert a pénzt ellopták

Posted by
Dobrev Klára „ezerfős teltház” előtt tartott fórumot Szombathelyen. A gyűlés az ATV is közvetítette. Európában Magyarországon a legmagasabb az infláció, bérek tekintetében viszont az utolsó előtti helyen állunk, megelőz bennünket Szlovákia és Románia is, ennek pedig nem más, mint Orbán Viktor és kormánya az oka – hangoztatta a Demokratikus Koalíció (DK) árnyék-miniszterelnöke hétfőn pártjának szombathelyi fórumán. Dobrev Klára  statisztikai adatokkal, ábrákkal bizonyította, hogy Orbán Viktor kormányzása alatt az ország lemaradt azokkal az uniós országokkal szemben, amelyet 2010-ben még megelőztünk.

Úgy fogalmazott: tíz év alatt, egy olyan időszakban amikor egész Európában gazdasági növekedés volt, annyi uniós pénz érkezett Magyarországra, hogy abból felújíthattuk volna az összes kórházat és iskolát, versenyképessé lehetett volna tenni az oktatást, az egészségügyet – utóbbinál megszűnhettek volna a várólisták –, jutott volna a bérek tisztességes felzárkóztatására, de akár a panelházak energetikai felújítására is. Csakhogy – szavai szerint – a pénzt nem az emberekhez, hanem egy szűk körhöz, az Orbán-kormány oligarcháihoz juttatták, jelentős része a „kiválasztottakat” gazdagította. Ellopták – mondta.

Magyarországon az emberek többsége egyetért azzal, hogy hazánk továbbra is az Európai Unió és a NATO tagja legyen, az emberek európai minőségű életre vágynak – mondta. Dobrev Klára szerint nem a szankciók, nem a háború az oka annak, hogy rosszabbul élünk, hanem az Orbán-kormány elhibázott gazdaságpolitikájának árát fizetjük meg minden alkalommal, amikor bemegyünk a boltba és szembesülünk kifizethetetlen árakkal. Hozzátette: a Demokratikus Koalíció célja, hogy összefogjon azokkal az emberekkel, akik fontosnak tarják európaiságukat, akik ellenzik az Orbán-kormány „garázdálkodását”, illetve közösen kialakítson egy „ellenálló tömeget”, amely segíthet abban, hogy a lehető legrövidebb időn belül leváltsák Orbán Viktor rendszerét.

A DK jelentése szerint Dobrev fórumát ezren hallgatták meg a helyszínen / Fotó: MTI/Katona TiborA DK jelentése szerint Dobrev fórumát ezren hallgatták meg a helyszínen / Fotó: MTI/Katona Tibor

A szombathelyi Művelődési és Sportházban tartott pártrendezvényen bejelentették, hogy a Demokratikus Koalíció Nemény Andrásnak (Éljen Szombathely!), a vasi megyeszékhely jelenlegi polgármesterének újraválasztását támogatja majd a 2024-es önkormányzati választásokon.