Nulla perc az ellenzéknek

Posted by

Hadházy Ákos ·
>Még a fideszes kamu médiahatóság, az NMHH által működtetett tartalomfigyelés is lebuktatja a propaganda működését, pedig annak biztosan nem ez a célja. A márciusi adatokból kiderül, hogy a TV2 „Tények” című „hírműsorában” a kormány és a Fidesz-KDNP politikusain kívül 0, azaz NULLA BESZÉDIDŐ JUT AZ ELLENZÉKNEK. Vagyis a TV2 olyan szinten tolja a propagandát, hogy a hírhamisító Papp Dániel által vezetett MTVA szinte kiegyensúlyozottnak tűnik mellettük. Pedig -bár elvileg kereskedelmi adó-, vannak vállalt közszolgálati feladatai, ahol be kellene tartania bizonyos normákat. Hát, nem tartja be őket, még papíron sem.

Kikértem a hírek témáira vonatkozó, részletes adatokat is, ebből az látszik, hogy a TV2 párhuzamos univerzumában a Világ borzasztó veszélyes hely, a hírek több mint fele bűnügy, baleset, katasztrófa, tragédia. Egy árva hang sincs az inflációról, a „béke sürgetése” viszont egy hónap alatt 25-ször került elő, vagyis lényegében minden adásban legalább egyszer. A kormány gazdaságpolitikai intézkedéseiről
egy hónap alatt 10-szer számoltak be, de ugyanennyi alkalommal szerepelt a műsorban „az ellenzék kampányának külföldi pénzügyi támogatásának ügye” is.

Sajnos ezt a „hírműsort” nagyon sokan nézik, leginkább pont azért, mert lehet szörnyülködni a rengeteg tragikus híradáson. Közben pedig szépen csepegtetik a kormány számára fontos üzeneteket: a béke álszent és hamis sürgetését, a mindenkit megvédő, jóságos kormány imázsát és persze az ellenzék sarazását.

Ezt egyetlen módon állíthatjuk meg: ha kényszerítjük az évi legalább 50 milliárdból folytatott propagandahirdetések tilalmát, hiszen a TV2-höz hasonló szennycsatornák ebből élnek, a mi adófizetői forintjainkból. Amíg nem érjük el ezt és konszenzusos vezető kinevezését, minden más próbálkozás kudarcra van ítélve. Ehhez “csak” egy dologra van szükség: felismerni ezt és azt, hogy ha sokan és elszántan követeljük, igenis lehet eredményt elérni!