Reménytelen(?)

Posted by

Kaltenbach Jenő

>Karácsony Gergely: “Tök normális a viszonyom a kormány tagjaival.” Ez a (még mindig) “fiú” az ártatlan mosolygós képével, életem egyik legnagyobb politikai tévedése. Engem is megtévesztett a kulturált, mosolygós-üdén fiatalos, szimpátiát keltő egyénisége. Sajnos időközben róla is kiderült, hogy csak egyike a politikai szerencselovagoknak, akik a politikát relatíve könnyű pénzszerzésnek, a társadalmi felemelkedés puszta eszközének, presztízs teremtő instrumentumnak tartják, és arra is használják.

Modern, nyugatos szövegei úgy tűnik nála jól megférnek egy velejéig romlott, gusztustalan elnyomó rezsimmel való “üzleteléssel”. Most már érthető miért tudott oly könnyen lepaktálni a másik látszatellenzéki politikai kaméleon Márkival, aki még szókimondóbb volt: “Miért ne tudna használni engem is?” (Mármint Orbán.) Ez volt ugye az ominózus mondata a, legalább részben, általa okozott súlyos választási vereség után. A Gergő, ahogy a fenti mondat mutatja,.kissé szofisztikáltabban fogalmaz, de a lényeg úgyszólván ugyanaz. Félreértés ne essék. Nagyon is helyeslem az elvben politikai ellenfelek koalícióját, ha a szükségszerűség, az ország érdeke úgy kívánja. Mint ez a nyugati demokráciákban nem szokatlan.

Előfordul például, hogy szocdemek és konzervatívok időnként együtt kormányoznak, mert őket nem morális szakadék választja el egymástól. Na de hazug tolvajokkal, akik katasztrófába kormányozzák az országot, akikkel tisztességes ember nem szűri össze a levet, hanem néven nevezi a dolgot. Ami nálunk van, az egy morális katasztrófa, amely ellen minden tisztességes ember, minden hazafi megalkuvás nélkül harcol, és okozóival nem kollaborál. Gergő, még talán nem késő félúton megállni, és visszafordulni…!!