Slómó a Cethalban

Posted by
Jeles András
>A tegnap idézett 43-as Himmler beszédet (“Elmondhatjuk, hogy népünk iránti szeretettől vezérelve teljesítettük ezt a nehéz feladatot – megsemmisíteni azt a népet, mely bennünket akart megsemmisíteni etc.”) pont jókor juttatta eszembe a Face (29 napra korlátozták emiatt a hozzáférésemet), t.i. kísértetiesen emlékeztet Orbán legutóbbi, “CPAC Hungary”-dumájára: “Soros György megtámadta Magyarországot…”, “hadrendbe állította NGO-hadseregét” és “elárasztotta illegális migránsokkal a Balkánt”, de “mi kerítést építettünk és megvédtük hazánkat”, ezért “tetemre kellett hívnunk Soros György egész birodalmát” mert “a globalista progresszív elit ránk akarja kényszeríteni az akaratát”, “egy biológiai fegyverrel van dolgunk, vírustámadást indítottak ellenünk”, “ezt a vírust a progresszív liberális laboratóriumokban fejlesztették ki ellenünk”, “egy nemzet-felemésztő (sic!) vírust, amely nemzeteinket atomra (!) bontja”.Stb.
Ezekkel a jelenségekkel újabb – talán nem egészen véletlen – egybeesést jelent Robert C.Castel öt nappal ezelőtti győri beszéde:”Furcsa iróniája a sorsnak, hogy az utolsó nagy európai vezető Adolf Hitler volt. Én, mint zsidó mondom, hogy Adolf Hitler volt az utolsó nagy európai vezető”
…Talán nem túlzás azt állítani, hogy itt szép lassan kirajzolódni látszik egy Putyin-Hitler irány, azaz Hitler már nem imszinuációként-paródiaként rajzolódik ki a központilag vezérelt kommunikációban, hanem ellenkezőleg: mint követendő Führer, Népek Atyja ésígytovább.

Enivéj: a cuki kis kövesslomó, (úgy tudom, Castel úrhoz hasonlóan ő is zsidó) lelkes jelenléte a Cethalban, – vagy minek mondják a fentemlített Orbán-beszéd helyszínét – szintén emlékezetre méltó mellékmotívuma ennek a Sh. királydrámákat gonosz figuráiban meghaladó tragédiának.

Címkép: Köves Slómó CPAC