Ki veszélyes, ki nem

Posted by

Uj Péter heti hírleveléből

140.1.1. Az államrendre halálos veszedelmet jelentő, élesre fent VANS hátizsákokkal és emberi élet kioltására is alkalmas kockás ingekkel támadó középiskolás diákokkal szemben a lehető leghatározottabban lépett fel a rendőrség: sisak, plexipajzs, könnygáz, oszlatás, mielőtt még valamelyik kis terrorista zsírkrétájával kárt tehetne az Orbanita kolostor rendkívül értékes homlokzatában vagy valami. Az is megjegyzendő, hogy a rendőrség, ahogy a diákság is, az oktatási belügyminiszter alá tartozik, tehát értékelésünk szerint a rendőrség itt tulajdonképpen napközis tanári illetékességben járt el, ami annál is örvendetesebb, mert a világszerte futótűzként elharapózó iskolai erőszakot (a lövöldöző diákok már a szomszédban vannak), mindenképpen ajánlatos már csírájában elfojtani.

140.1.2. Aki viszont semmilyen veszélyt nem jelent az államrendre, az a terrorizmusért jogerősen elítélt Budaházy György. És nem ironizálok. Erre a konkrét, orbáni államrendre tényleg semmilyen veszélyt sem jelent. Sőt, támasza és talpköve. 2023 Putyin-rajongó, Nyugat-gyűlölő, szittyaszellemű főparancsnokot kinevező Magyarországának élő lovasszobra kvázi a bévéből kilovagló (a Halál Perzsiából) Nemzeti Szellem.

Lehet itt sopánkodni, meg jönnek mindenféle ügyvédek, hogy totál ártalmatlan ügyekben elítélt szerencsétlenek sem szoktak kegyelmet kapni, meg minden, de aki itten csodálkozik, az nagyon el van tévedve. Tényleg nem tudom, hol élt eddig.

Ha van tökéletesen logikus fejlemény az érett orbánizmus történetében, tökéletes next (és még messze nem last) step, az éppen a Budaházy-kegyelem. (Amit Novák Katalinnak kellett nevére vennie, és egy kicsit belőle, elegánsan, jó katólikus módjára rákenni a pápára.)