Szerződést bontott az MTVA Demeter Szilárd cégével

Posted by

Gulyás Balázs
„Ne verekedj fehér emberek előtt” – kommentálta Demeter Szilárd a fejleményt. A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) és a Petőfi Media Group (PMG) közös megegyezéssel felbontotta a Petőfi TV és Petőfi Rádió műsorgyártására vonatkozó szerződésüket – olvasható a szűkszavú közlemény a kultura.hu-n.

A két cég 2022 októberében kötött szorosabb együttműködést . Az akkori közleményük szerint „a közmédia célja, hogy az együttműködésnek köszönhetően a Petőfi-emlékév eseményei a leghatékonyabb tartalom-előállítási módok alkalmazásával a fiatalok legszélesebb körét elérjék”.
Májustól tehát a két közszolgálati csatorna műsorait nem a PMG fogja készíteni. A PMG Demeter Szilárdhoz, a Petőfi Irodalom Múzeum (PIM) főigazgatójához köthető Petőfi Kulturális Ügynökséghez tartozik.
„Ne verekedj fehér emberek előtt” – idézte Chris Rockot Demeter Szilárd, amikor a Index arról kérdezte , hogy miért bontotta fel az MTVA és a PMG a Petőfi TV és a Petőfi Rádió műsorainak gyártására vonatkozó szerződést.

Media1.hu